Hyppää sisältöön

Titleistin TSR-mallisto tulee pian kauppoihin – vauhdikkaissa ja vakaissa mailoissa on paljon uutta

Titleistin TSR-tuoteperheeseen kuuluu alkuvaiheessa kolme erilaista draiveria. KUVA: TITLEIST

Titleistin TSR-mailat tulevat kauppoihin kuun vaihteessa. Tällainen on merkin uusi tuoteperhe, jolla on jo otettu useita voittoja tourilla.

Kun Max Homa voitti sunnuntaina PGA Tourin Fortinet Championshipin toisen kerran perättäin. Hänen bägistään löytyi Titleist TSR -draiveri ja kaksi väyläpuuta.

Kyseisen malliston mailoja ei kuitenkaan vielä löydy kauppojen hyllyiltä tai verkkokaupoista. Pian tilanne muuttuu, sillä TSR-mallisto tulee myyntiin tämän kuun viimeinen päivä.

Kun uusia golfmailoja kehitetään, muuttuu usein myös mallimerkki, jotta kuluttaja tiedostaisi, että markkinoille on tullut uusi malli.

Titleistin edellisen puumailamalliston nimi oli TSi eli Titleist Speed Impact, joka tuli myyntiin pari vuotta sitten. Mutta mistä R-kirjain sitten tulee kirjainlyhenteen TS perään?

Se tulee sanasta refined, jonka voisi suomentaa jalostetuksi.

Tosiasiassa jalostettu sana ei kerro koko totuutta, sillä maila on laitettu monessakin mielessä uusiksi. Esimerkiksi muotoilua on kehitetty aerodynamiikan parantamiseksi ja samalla mailoihin on kehitetty uudenlaiset osumapinnat.

Valmistaja kehuu uusien innovaatioiden tuottavan enemmän vauhtia. Lisäksi se kertoo, että mailoilla on aiempaa helpompi lyödä toistettavia lyöntejä.

Vaikka paljon on mennyt uusiksi, huomionarvoista on, että Titleist ei vieläkään käytä hiilikuitua lavan materiaalina, kuten monet muut kilpailijat, vaan edelleen myös lavan hattuosa on valmistettu kevyestä mutta kestävästä titaaniseoksesta. Painavaa volframia käytetään sellaisissa kohdissa lapaa, joihin halutaan enemmän massaa.

Kolme lapavaihtoehtoa

Ensimmäisessä vaiheessa uusia lapavaihtoehtoja tulee kolme: TSR2, TSR3 ja TSR4.

Näistä kaksi ensimmäistä soveltuvat sekä harrastelijoille että kilpapelaajilta, mutta pienemmän hyvän osuman alueen ja pitkälti sitä myötä paremman työstettävyyden ansiosta TSR3 löytynee useammin kiertuepelaajan bägistä kuin TSR2.

TSR4:n lapa on kahta muuta mallia pienempi ja lisäksi se vaatii pelaajalta kosolti mailanpäännopeutta, joten hyvin harvan harrastajan kannata tätä edes harkita.

TSR2- ja TSR4-mailojen lavassa on uusi Multi-Plateau VFT -osumapinta, jolla on pyritty saamaan lapa mahdollisimman anteeksiantavaksi.

TSR3-mailassa on Speed Ring VFT -osumapinta, joka ei ole yhtä anteeksiantava, mutta tarjoaakin sitten sitäkin mukavamman tunteen ja kovemman vauhdin, kun pelaaja osuu keskelle lapaa.


Titleist TSR2

 • Maila on malliston anteeksiantavin ja siinä on suuri hyvän osuman alue.
 • Lavan painotukset ovat sellaiset, että pallo lähtee helposti korkealle lentoradalle.
 • Aerodynamiikkaa on parannettu mailanpäännopeuden kasvattamiseksi.
 • ostokulmat: 8°, 9°, 10° ja 11°

Titleist TSR3

 • Hyville pelaajille suunnattu lapa, joka tarjoaa toistettavuutta paitsi vauhdin ja pituuden muodossa.
 • Hyvä osumatuntuma ja pelattavuus.
 • Aerodynaaminen muotoilu, joka miellyttää erityisesti pelaajien silmä
 • Nostokulmat: 8°, 9°, 10° ja 11°

Titleist TSR4

 • Lapa on hieman muita pienempi (430 cc)
 • Soveltuu erityisesti kovaa lyöville.
 • Hyödynnetään samaa teknologiaa osumapinnassa kuin TSR2, mikä tekee tavanomaista pienemmästä lavasta hieman anteeksiantavamman.
 • Nostokulmat: 8°, 9° ja 10°Titleistin TSR-tuoteperhe on laajenemassa keväällä, kun yhdysvaltalaisvalmistaja tuo myyntiin myös TSR1-mallin. Oletettavasti siitä tulee tuoteperheen helpoin ja kevyin maila.

Paljonko mailat sitten maksavat? Draiverien suositushinta tehdasvarrella on 649 €. Mikäli haluaa maustaa mailaa premium-varrella, pitää kättä laittaa vieläkin syvemmälle taskuun. Niiden hinta on 850 €.

Kolme erilaista väyläpuuta

TSR-tuoteperheeseen kuuluvat myös väyläpuut TSR2, TSR2+ ja TSR3, jonka lapa on hieman pienempi kuin kahden ensiksi mainitun. Lisäksi sen lavassa on enemmän säätömahdollisuuksia.

TSR2 on saatavilla neljällä eri nostokulmalla: 15°, 16,5°, 18° ja 21°. Mikäli kaipaa vielä vahvempaa nostokulmaa, voi valita 13-asteisen TSR2+:n.

TSR3:n nostokulmavaihtoehdot ovat: 13,5°, 15°, 16,5° ja 18°.

Väyläpuiden suositushinta tehdasvarrella on 349 € ja premium-varrella 549 €.

MAINOS. Maksuton fittaus kuuluu kaikille! Titleistin uudet TSR-puut jo testattavissa Golf Skyn myymälöissä lähiaikoina. Varaa aika fittaukseen >>

Etsi luettavaa