Hyppää sisältöön

Tigerin välineet avain voittoon

Tiger pelaa TaylorMaden mailoilla ja Bridgestonen pallolla.

Välineillä oli suuri vaikutus Tigerin menestykseen loppukaudesta. Oikean draiveri/varsi kombinaation löytäminen auttoi löytämään myös väylät.

Oikean varren löytyminen draiveriin ja väyläpuihin oli ratkaisevassa roolissa sille, että Tiger onnistui avauslyönneissään. Hieman pehmeämpi varsi ja lavan suurempi nostokulma ovat auttaneet Tigeria löytämään svingin rytmin tiipaikalla.

Tigerin mailanpäänopeus on pudonnut alkukauden kovista lukemista (122 mph). Svingi on helpompi ja pehmeämpi, mutta se tuottaa silti edelleen reilusti vauhtia mailanpäähän (117 mph).

Woodsin mukaan todella pitkiä lyöntejä alkukaudesta tuottanut varsi (Tensei CK Orange) oli käytännössä liian jäykkä ja vaati liikaa vauhtia toimiakseen kunnolla.

Draiveri: TaylorMade M3 460 (9.5°), Mitsubishi Diamana D+ White Board 70TX

Tour Championship viikon aikana svingi draiverilla näytti olevan Tigerin paras tällä vuosikymmenellä. Väyläosumaprosentti oli kilpailun kolmanneksi paras (64,29%). 

Puukolmonen: TaylorMade M3 (13°), Mitsubishi Diamana D+ White Board 80TX

Puuviisi: TaylorMade M1 2017 (19°), Mitsubishi Diamana D+ White Board 80TX

Tigerin bägistä löytyi tällä viikolla kaksi väyläpuuta. Puuvitosen lisääminen bägiin toimi par vitosilla. Puukolmosen nostokulma putosi kolmeentoista, mikä auttoi lisäämään pituutta väyläpuuavauksissa. 

Getty Images

Raudat: TaylorMade TW-Phase1 prototype (3-PW), True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100

Tigerin rautamailoissa ei ole tapahtunut mitään yllättävää vuosikymmeniin. Vaikka merkki on vaihtunut TaylorMadeen, on kyseessä  edelleen klassinen blade-malli, joka on suunniteltu varta vasten Tigerille. Varsivalinta on luotettava Dynamic Gold X100, vastaavaa mallia on käytetty tourilla jo 50 vuotta.

Wedget: TaylorMade Milled Grind Raw (56° and 60°),  True Temper Dynamic Gold Tour Issue S400

Wedget ovat hyvin perinteiset TaylorMaden Tigerille tehdyt versiot. Woods on käyttänyt käytännössä samoja asetuksia koko uransa ajan. Käsittelemätön lapa saa sen ruostumaan helposti, mutta jättää tuntuman pehmeäksi ilman kromattua pintakäsittelyä.

Getty Images

Putteri: Scotty CameronNewport 2 GSS

Tiger ehti käyttää kauden aikana kahta eri TaylorMaden putteria. Voittoon johti kuitenkin vanha tuttu Scotty Cameron, jolla on tullut myös 13 majoria. Grippi on ohut Pingin pistol-malli. (Kuva: 1999 PGA Championship)

Pallo: Bridgestone TourB XS

Tiger valitsi alkukaudesta pallokseen Bridgestonen spinnaavamman tour pallon Tour B XS. 

Gripit: Golf Pride Tour Velvet Cord

Tigerin gripit ovat olleet samat koko uran ajan. Golf Pride Tour Velvet on ollut käytetyin grippi golfin pääkiertueilla vuosikymmeniä. Grippeihin punottu lanka (cord) auttaa otetta kosteissa olosuhteissa ja käsien hiotessa. 

Lähde: golfwrx.com

Etsi luettavaa