Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Cobra Golf

Testissä Cobran Snakebite-wedget: ”Laitan mielelläni nämä omaan bägiini”

Antti Vaalas testasi Cobran uudet Snakebite-wedget. Katso jutun pääkuvan paikalta löytyvältä videolta, mitä mieltä tunnettu golfvaikuttaja oli uutuuksista.

Cobran Snakebite-wedget ovat päivitetty tälle kaudelle. Mikä näissä premium-wedgeissä on uutta? Vastaus on ensisijaisesti kehittynyt valmistusprosessi, jonka ansiosta urien reunat ovat entistä terävämmät. Lisäksi tilavuudeltaan ne ovat hivenen suuremmat.  

Erot aiempaan eivät ole suuria, mutta pienikin parannus on aina askel oikeaan suuntaan. Itselläni oli edellisen sukupolven Snakebitet pari kautta bägissä. Tällä kaudella olen luonnollisesti pelannut uusilla mailoilla. 

Mailojen nimi viittaa lyönnin purevuuteen, spinniin. Sitä himoittua takakierrettä näillä mailoilla saa mielestäni hämmästyttävän hyvin. En nyt tarkoita täyden svingin wedgeä, jossa pallo alastulon jälkeen spinnaa metritolkulla takaisin. Sen sijaan mietin tyypillistä 20–30 metrin pitchiä, joka ottaa alastulon jälkeen kaksi pomppua eteen pysähtyen sitten äkisti. 

Se on spinni, jota itse kaipaan ja jota pidän hyödyllisenä. Sitä olen Snakebite-wedgeillä saanut enemmän kuin millään aiemmin pelaamillani mailoilla. Kirjoitin aiheesta enemmän pari vuotta sitten ensimmäisen Snakebite-sukupolven yhteydessä. Juttu löytyy täältä.

Uria kehitetty

Antti Vaalas testasi Cobran Snakebite-wedget, joilla spinniä piisaa.

Nyt kierrettä tuottavia uria on entisestään parannettu, sehän on positiivinen juttu. Toki ero aiempaan on pieni, enkä voi sanoa huomaavani merkittävää muutosta. Mutta edelleenkin totean saavan paremman spinnin uusilla Snakebite-wedgeilläni kuin millään aiemmin pelaamillani malleilla. 

Cobran Snakebite-mallisto sisältää kolme eri versioita: Versatile, Classic ja Widelow. Niistä löytyy eri loft- ja bounce-yhdistelmiä yhteensä 13 erilaista. Näiden lisäksi tarjolla on kolme eri mailaa vasenkätisille pelaajille.

Omasta bägistäni löytyvät 50-, 54- ja 58-asteiset mailat, kaikki Versatile-pohjalla. Versatile on monikäyttösin vaihtoehdoista, lapaa pystyy huoletta avaamaan griinin tuntumassa ilman etureunan uhkaavaa nousemista.

Lapojen muotoilu on klassinen, joskin ne ovat rahtusen suuremmat kuin jotkut toiset huippu-wedget. Mitään kömpelöä wedgeissä ei kuitenkaan ole. Päinvastoin: ne kulkevat erittäin sujuvasti niin ruohon kuin hiekankin läpi. Lyöntituntuma on mukavan pehmeä. 

Silmiinpistävintä wedgeissä (56–60-asteiset) ovat ns. full-face urat. Ne kulkevat koko lyöntipinnan mitan kärjestä kantaan. Niissä on ideaa, sillä wedgeillä tulee usein kikkailtua eri lyöntejä griiniympärisöissä. Silloin lavan avaaminen saattaa johtaa osumiin, jotka ovat joko ihan lavan kärjessä tai kannassa. Näin käydessä on hyvä, että osumapinnalla on niin sanotusti uraa. 

Käytän 54- ja 58-asteisia jatkuvasti griiniympäristössä. Lyön kummallakin bunkkereista sekä ruoholta erilaisia pitchejä tai lobbeja. 50-asteista vieroksuin aluksi käyttäen sitä lähinnä täysiin lyönteihin. Mutta nykyään käytän sitäkin enemmän griinin vierestä mataliin, rullaaviin chippeihin.

Classic sopii jyrkästi lyöville

Classic sopii jyrkemmin lyöville ja kovemmilta pohjilta pelaaville. Widelow-malleja harkitsisin, jos kotikentän bunkkerihiekka on tosi pehmeää tai etsisin mailaa ensisijaisesti raffista lyötäväksi. 

Jos olet etsimässä uusia laatuwedgejä, niin älä unohda Cobran Snakebiteja. Saatat yllättyä erittäin positiivisesti. 

Lopuksi pitää mainita myös kokonaan uusi Snakebite X -wedgesarja. Hypistelen niitä videon lopussa. Nämä wedget ovat suunniteltu mahdollisimman helpoiksi ja anteeksiantaviksi mm. onkalorakenteensa avulla. Se on poikkeuksellista laatuwedgeissä. Mailoissa on samat terävät huippu-urat kuin normaali Snakebiteissa. 

X-sarjaa on saatavana neljällä eri nostokulmalla (48, 52, 56 ja 60 astetta). Mikä hienointa, jokaisesta loftista löytyy myös vasurilapa.

Lue lisää: Cobra Golf

 

Etsi luettavaa