Hyppää sisältöön

TaylorMade M5 ja M6: Teknologinen edelläkävijä

TaylorMaden uutuuksissa lyöntipinnan takana

TaylorMade on tuonut tälle kaudelle jälleen kaksi mielenkiintoista uutuusdraiveria.

TaylorMade tekee jatkuvasti uusia teknologisia innovaatiota. Viime vuonna se esitteli Twist Face -lavan, joka auttoi suoristamaan kanta- ja kärkiosumia. Tämän vuoden merkittävä keksintö on Speed Injection -valmistusmenetelmä, jota yhdysvaltalaismerkki käyttää uusissa M5- ja M6-draivereissa.

Käytännössä Speed Injection tarkoittaa sitä, että valmistajan linjastosta tulee lapoja, joiden lyöntipinnan joustavuus ylittää sääntöjen salliman raja-arvon. Mailat saadaan laillisiksi ruiskuttamalla lyöntipinnassa olevissa rei’istä sisään hartsiseosta.

Työ edellyttää jokaisen mailan mittaamista erikseen, ja mittaustuloksen perusteella jokaiseen lapaan ruiskutetaan lyöntipinnan alareunassa olevista rei’istä tarvittava määrä salaisella reseptillä valmistettavaa seosta. Näin lapojen kimmoisuus saadaan tasalaatuiseksi ja mahdollisimman lähellä sääntöjen sallimaa maksimia.

Suurin ero TaylorMaden uusien M5- ja M6-mallin välillä on se, että jälkimmäisestä puuttuu säädettävä irtopaino lavan pohjasta. Kroonisten slaissaajien kannattaa harkita M6 D-Type -mallia, jossa on draw-painotus.

Molempien mallien ulkonäkö huokuu teknisyyttä. Erään testaajan silmiin lapa näytti alkuasennossa ”avaruusaluksen kannelta”.

”Lapa miellyttää silmää sikäli, että loftia näyttäisi olevan paljon. Se lisää itseluottamusta”, hän tuumi.

Lavan kruunu on kolmivärinen. Pääväri on musta, mutta lavan etureuna on harmaa ja takaosassa on ohuet punaiset vauhtiraidat.

Neljästä testaajasta kolme oli erittäin tyytyväisiä Trackman-lyöntianalysaattorin antamiin tuloksiin. Anteeksiantavuudesta kertoo paljon se, että kärjen puolelle tullut osuma antoi eräässä lyönnissä 1,49 smash factor -lukeman. Smash factorilla mitataan lyönnin tehoa laskemalla pallon vauhti suhteessa mailanpään nopeuteen. Esimerkiksi tour-pelaajilla keskiarvo on 1,49.

”Maila antaa hyviä lukemia, vaikka ei olisikaan ihan nappiosuma. Kehitystä on tapahtunut – maila tuntuu paremmalta kuin edeltäjänsä”, yksi testaajista pohdiskeli.

”Aiemmin minulla on ollut vaikeuksia saada TaylorMadella palloa ilmaan, eikä tälläkään lähtenyt korkeimmalle lentokaarelle, mutta pallo lensi silti ilmassa yllättävän pitkälle”, sanoi toinen.

Suositushinnat: 529 € (M5), 599 € (M6)

Kolme faktaa

  • M5-mallia myydään kahdessa eri koossa: Tour-versiossa on 435-kuutioinen nuppi. Normaaliversiossa nupin koko on 460 kuutiota.
  • M5:n pohjassa kulkee kiskoilla kaksi 10 gramman painoruuvia, joiden avulla voi säätää pallon spinniä ja lentokorkeutta.
  • Molemmissa malleissa on Twist Face eli kiero lyöntipinta, joka vähentää sivukierteiden määrää silloin, kun pelaaja ei osu keskelle lapaa.

TaylorMaden ja muiden suurten välinemerkkien uutuuksia pääsee testaamaan tänä viikonloppuna (15.-17.3.) pidettävillä GoExpo Golf -messuilla.

Etsi luettavaa