Hyppää sisältöön

TaylorMade M5 ja M6 draiverit lupaavat parempaa laatua uudella valmistusprosessilla

M5 ja M6 mallit tulevat valmistushihnalta laittomina. Mielenkiintoinen viimeistelyprosessi tekee mailoista pelikelpoisia.

TaylorMaden uusi M5 ja M6 mallisto käy läpi uuden innovatiivisen prosessin. TaylorMade on myöntänyt aikaisemmissa malleissa ajoittain ilmenneet ongelmat toleranssien kanssa. Lyöntipintojen kimmoisuus vaihteli lavasta toiseen ja parhaat yksilöt usein säästettiin merkin tallipelaajille. Kimmoisuus lisää pallon lähtönopeutta ja sen optimoiminen jokaisessa lavassa oli uuden malliston haaste. 

TaylorMade keksi mielenkiintoisen keinon välttää lyöntipintojen vaihtelevuus. M5 ja M6 mallien lyöntipinnat on rakennettu 20% ohuemmiksi. Valmistuksen aikana tämä lisää kimmoisuutta laittomiin lukemiin ja mailat olisivat kiellettyjä ennen viimeistä käsittelyä. 

Valmistuksen loppuvaiheessa lyöntipintojen taakse ruiskutetaan liima-ainetta, jolla kimmoisuus pudotetaan hiljalleen takaisin laillisiin lukemiin. Säätöön käytetään lyöntipinnassa näkyviä portteja. Tällä menetelmällä lavat saadaan lähelle laillista rajaa yhä useammin.

M5 ja M5 Tour mallit ovat säädettävämpiä ja työstettävämpia. M5 Tour on kooltaan pienempi 435cc. Lavan backspinni on pienempi ja sivukierteiden työstäminen helpompaa paremmille pelaajille. 

M6 mallissa keskityttiin pääasiassa helppoon pelattavuuteen. Lavan painopiste on kaukana lyöntipinnasta, mikä parantaa mailan toimintaa virheosumissa. Slaissia korjaava M6 D-Type lupaa parempaa ulkonäköä tyypillisiin draw mailoihin verrattuna. 

Omasta mielestäni mailojen ulkonäkö on parantunut M3 ja M4 malliin verrattuna ja uusi prosessi lyöntipinnan suhteen on mielenkiintoinen mahdollisuus. Toleranssien pienentäminen on hyvä kehityssuunta. Kysymykseksi jää kestääkö 20% ohuempi lyöntipinta golfin kovalyöntisimpien pelaajien mailanpäänopeutta ja näkyvätkö pienemmät toleranssit käytännön testeissä? M5 ja M6 heittävät hyvän haasteen Titleistin ja Pingin suosituille malleille. Kova kilpailu mailamerkkien välillä on selvä etu kuluttajille.

Etsi luettavaa