Hyppää sisältöön

TaylorMade julkisti Stealth 2 -draiverin ja keksi kokonaan uuden golfsanan

TaylorMaden uutuudet kulkavat nimellä Stealth 2, Stealth 2 Plus ja Stealth 2 HD, josta on saatavilla myös naisten versio. KUVA: TAYLORMADE

TaylorMaden Stealth 2 -draivereissa on käytetty materiaalia hiilikuitua enemmän kuin koskaan.

Viime vuonna TaylorMade mullisti tapansa valmistaa draivereita, kun se julkisti Stealth-mallin, jonka lyöntipinta on valmistettu hiilikuidusta. Metallipuu-sanan sijaan yhdysvaltalaisvalmistaja alkoi Stealth-malliston myötä puhua carbonwoodeista eli hiilikuitupuista.

Tämän vuoden uutuusdraiveri on nimeltään Stealth 2, josta tulee alan jo vakiintuneen tavan mukaan kolme eri mallia: Stealth 2 Plus, Stealth 2 ja Stealth 2 HD. Näissä malleissa hiilikuitua on hyödynnetty materiaalina vielä aiempaa enemmän.

Uutuuksissa on keskitytty anteeksiantavuuden optimoimiseen pituudesta tinkimättä. TaylorMaden markkinointiosaston sanasepot ovat keksinyt tätä korostamaan kokonaan uuden sanan: fargiveness.

Termissä yhdistyvät englanninkieliset sanat far eli kauas tai pitkälle ja forgiveness eli anteeksiantavuus.

Hiilikuidun käyttö mahdollistaa massan optimoinnin

TaylorMaden tuotekehitysjohtaja Tomo Bystedtin mukaan anteeksiantavuutta on saatu parannettua optimoimalla lavan lyöntipintaa ja runko-osaa.

Merkin kehittämä twist face -teknologia auttaa siihen, että kanta- ja kärkiosumissa pallo lähtee lavasta hieman suoremmin. Jo viisi vuotta sitten julkaistu innovaatio tarkoittaa käytännössä sitä, että lavan nostokulma vaihtelee kannassa ja kärjessä. Lisäksi kannassa lapa on suljettu ja kärjessä auki.

Samaan aikaan rungon painotukset sopiviin paikkoihin auttavat siinä, ettei lapa käänny yhtä paljon kärjen tai kannan puolelle kohdistuvasta osumasta.

”Stealth 2:lla haastoimme itsemme lisäämään anteeksiantavuutta jokaiseen kolmeen malliin. Saavutimme tämän muokkaamalla lyöntipintaa ja upouudella hiilikuitupohjaisella, modulaarisella runkorakenteella”, Bystedt kertoo TaylorMaden tiedotteessa.

Moduuleista koostuva hiilikuiturunkorakenne mahdollistaa entistä paremmin massan sijoittamisen sellaisiin paikkoihin, jotka parantavat draiverin suorituskykyä. Jokaisessa Stealth 2 -draiverissa hiilikuitua on käytetty materiaalina vähintään 50 prosenttia enemmän kuin edeltävässä mallissa.

”Hiilikuidun käyttäminen päämateriaalina on mullistavaa, koska sen ansiosta pystymme hienosäätämään pallon lähtökulman, mailan MOI:ta ja kierteitä”, Bystedt toteaa.

Iso uudistus edelliseen malliin on hiilikuidusta valmistettu, vahvistettu kehä lavan takaosassa, joka vahvistaa rakennetta, parantaa kestävyyttä ja keventää massaa, mikä mahdollisti sen, että tuotekehittäjät pystyivät muotoilemaan lavan monimutkaisemmaksi mutta toimivammaksi.

Taylor Mader Stealth 2 Plus

Lavan etuosassa, lähellä lyöntipintaa sijaitsee 15 gramma paino, jonka paikkaa säätämällä voidaan vaikuttaa pallon lentorataan.

Tämä maila tuottaa kolmesta uutuudesta vähiten spinniä, koska painopiste on lähimpänä lyöntipintaa. Siksi se sopii parhaiten hyville pallonlyöjille.

Suositushinta: 669 €

Taylor Mader Stealth 2

Lavan takana on 25 gramman volframi-paino, joka vakauttaa mailaa epäpuhtaissa osumissa tarjoten korkean MOI-arvon.

Suositushinta: 649 €

Taylor Mader Stealth 2 HD

Kaikkein anteeksiantavin malli, jonka takaosassa on peräti 30 gramman volframipaino. Lisäksi paino on lähempänä kantaa, mikä auttaa tuottamaan helpommin draw-kierrettä ja korkean lentokaaren.

HD-malli on anteeksiantavin ja vakain malli. Tästä mallista tehdään myös naisten versio.

Suositushinta: 649 €

Kuten kuvista näkyy, mailan lyöntipinta on sähäkän punainen samoin muut tehostevärit, mutta tilauksesta avautuu melkoinen värikirjo erivärisiä lyöntipintoja tarjolle.

Kauppoihin TaylorMade Stealth 2 -draivereita alkaa ilmestyä helmikuun puolivälin jälkeen.

MAINOS. Tutustu kattavaan valikoimaan draiveita Golf Skyn verkkokaupassa. Tästä ostoksille >>

Etsi luettavaa