Hyppää sisältöön

TaylorMade on jälleen myynnissä – kolmessa vuodessa miljardiluokan voitto pääomasijoittajalle

Yhteistyön aloittaminen Tiger Woodsin kanssa osoittautui fiksuksi vedoksi TaylorMadelta.

New York Times raportoi eilen, että yksi maailman suurimmista golfvälinemerkeistä olisi jälleen myynnissä. Tiger Woodsin kiinnittäminen ja koronapandemia ovat nostaneet TaylorMaden myyntiä, mikä näkyy myös hintalapussa.

Tästä ei ole kuin kolme vuotta, kun Adidas myi TaylorMaden KPS Capital Partners -nimiselle pääomasijoittajalle. Nyt kerrotaan, että TaylorMade olisi jälleen myynnissä ja pääomasijoittaja olisi tahkoamassa myynnillä merkittävän tuoton.

Kolme vuotta sitten KPS Capital Partners maksoi TaylorMadesta 425 miljoonaa dollaria. Nyt se on palkannut investointipankki Morgan Stanleyn myymään sitä kahdella miljardilla dollarilla.

Mikäli hintapyyntö toteutuu käärii pääomasijoittaja TaylorMadesta kolmessa vuodessa lähes 400 prosentin tuoton.

KPS:n omistuksen aikana  yrityksessä on tehty fiksuja päätöksiä ja onnikin on ollut myötä. Yksi esimerkki tästä on Tiger Woodsin kiinnittäminen TaylorMaden tallipelaajaksi,.

Sopimuksen allekirjoituksen aikaan Woodsin uran jatko oli terveysongelmien takia vaakalaudalla, mutta sitten hän meni ja voitti vuonna 2019 Masters  Tournamentin, jota on kutsuttu kaikkien aikojen comebackiksi.

Muita nimekkäitä TaylorMaden tähtiä ovat Dustin Johnson  ja Rory McIlroy, mutta TaylorMaden toimitusjohtaja David Abeles on sanonut, että diili Tigerin kanssa  on ollut  ratkaiseva yrityksen menestyksen kannalta.

Yrityksen arvoa on nostanut myös koronapandemian aiheuttama golfbuumi. Pelkästään viime vuoden kolmannella neljänneksellä golfvälineitä  myytiin yli miljardin dollarin edestä.

Edellisen kerran golfvälineitä myytiin Yhdysvalloissa yli miljardilla dollarilla yhden vuosineljänneksen aikana vuonna 2008. 

TaylorMade ei kommentoinut  New York Times uutisoimaa tietoa mahdollisesta myynnistä Golf.com-sivustolle.

Vaikka yrityksen myyntihinta saattaa kuulostaa kovalta, se on linjassa esimerkiksi pörssilistatun Callaway Golfin  kanssa. Liikevaihdoltaan jonkin verran TaylorMadea suuremman Callawayn markkina-arvo osakkeen eilisen pörssinoteerauksen mukaan on 2,6 miljardia dollaria.

Lähteet: New York Times ja Golf.com

Etsi luettavaa