Hyppää sisältöön

Tarkkuutta rautoihin lisäämällä painoa lapaan – Playersia johtava Lahiri käänsi heikkouden aseekseen

Anirban Lahirillla on maanantaina 25 reiän mittainen urakka ja johtopaikka puolustettavanaan. KUVA: GETTY IMAGES

Anirban Lahirin tarkkuus raudoilla muuttui kuin taikaiskusta hänen lisättyään rautojensa lapoihin 3,5 grammaa painoa

The Playersia johtava Anirban Lahiri ja Srixonin asiantuntijat löysivät painon lisäämisestä lapaan ratkaisun intialaisen hapuileviin rautalyönteihin.

Aihettakin johonkin toimenpiteeseeen oli, sillä PGA Tourilla hän oli ennen kisaa koko kauden Strokes Gained -tilastoissa lähestymisissä sijaluvulla, joka on päälle 200:n.

”Viimeisten viikkojen aikana olemme pelanneet haastavilla kentillä, joilla muutamankin metrin heitot sivusuunnassa tuovat huomattavasti ongelmia peliin. On turhauttavaa, kun tunnet lyöneesi hyvän svingin saamatta sitä tulosta jota odotit”, Lahiri kertoi tuntemuksistaan.

Ennen Playersia hän kävi Srixonin tiimin kanssa läpi mailojaan ja päätyi lisäämään painoa lapoihinsa.

Painon muutokset, lähinnä lisäykset mailojen lapoihin ovat olleet etenkin huippujen työkalupakissa jo vuosikymmeniä.

Toimenpiteellä haetaan useimmiten lisää vakautta ja tuntumaa lapaan, jonka kautta svingin toistettavuuden ja osuman puhtauden toivotaan paranevan.

”Itseluottamukseni on ollut tässä kilpailussa huomattavasti korkeammalla tasolla”, 34-vuotias intialainen myhäili sunnuntaina kisan mediatilaisuudessa.

Tilastojen hänniltä kärkipäähän

Tulokset lähestymisten osalta ovatkin aiempaan nähden mykistäviä. Lähestymisissä hän on koko kilpailussa neljäntenä. Strokes Gained -lukema (+5,9) on tuottanut hänelle keskivertopelaajaan lähes kuuden lyönnin edun 47 pelaamansa väylän aikana.

Lahiri on tuloksessa -9. Aiemmat viisi osallistumiskertaa Playersissa ovat tuottaneet neljä karsiutumista ja pariin verrattuna tuloksen +24.

Bägin työvälineistä hänellä on 3,5 gramman lisäpaino Srixon ZX Utility 4-raudassa, sekä Srixon Z945 raudoissa viitosesta pitching wedgeen.

Kilpailun kolmas kierros käynnistyy Ponte Vedra Beachilla Floridassa aamuvarhaisella.

Kisan voi katsoa Discovery+- ja GolfTV-suoratoistopalveluissa.

Lähetykset käynnistyvät maanantaina kello 15 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa