Hyppää sisältöön

Tästä syystä klubipelaajan kannattaisi ottaa oppia Jin Young Ko’n välinearsenaalista

Jin Young Ko'n bägistä löytyy viisi hupullista mailaa. Kuinka monta puuta ja hybridiä sinulla on?

Jin Young Ko’n bägistä löytyy peräti viisi ”hupullista” mailaa. Vastaava määrä sopii hyvin myös harrastajapelaajalle.

Maailmanhuipulla pelaajat pyrkivät ottamaan välineistään kaiken irti parhaan mahdollisen tuloksen tekemiseksi. Samalla tavalla kannattaa toimia myös harrastajien.

Miesammattilaisten sijaan klubipelaajien kannattaisi kuitenkin ottaa mallia naishuipuista, koska heillä mailanpäännopeudet ovat vertailukelpoisia klubipelaajiin nähden. LPGA-pelaajien ja miesten harrastajapelaajien mailanpäännopeudet draiverilla ovat keskimäärin yhtä suuria, noin 95 mailia tunnissa.

Esimerkiksi maailmanlistan kakkosen, sunnuntaina LPGA-kiertueen Founders Cupin voittajan Jin Young Ko bägin sisältö on sellainen, jonka moni harrastajapelaaja voisi kopioida sellaisenaan. Hänen draiviensa pituus on LPGA:n keskitasoa.

Vaihda pitkät raudat puihin ja hybrideihin

Ko’n settiin kuului Founders Cupissa peräti viisi ns. hupullista mailaa (putteria ei lasketa mukaan). Häneltä löytyy bägistään kolme puuta ja kaksi hybridiä. Toisin sanoen korealainen on korvannut pitkät raudat väyläpuulla ja hybrideillä.

Väyläpuut ja hybridit nostavat pallon helpommin korkeammalle lentokaarelle kuin pitkät raudat, koska niiden painopiste on taaempana kuin rautamailoilla. Samasta syystä Ko’lla ei myöskään ole bägissään monien mieshuippujen suosimaa driving ironia.

Kun pallo nousee korkeammalle, se on myös helpompi saada pysähtymään nopeasti viheriölle. Mailoja fitatessa kannattaakin kiinnittää huomiota erityisesti pallon ilmalennon maksimoimiseen, ei pelkkään totaalimittaan.


  • Mainos: Syksy on fittauksen kulta-aikaa, sillä kauden päättyessä lyönti on hyvässä iskussa ja välineet alennuksessa. Varaa aika fittaukseen lähimpään Golf Skyn myymälään.

Rautamailoja hänellä viisi: 6–PW ja wedgejä kolme. Mielenkiintoisen Ko’n wedge-yhdistelmästä tekee se, että hänellä on kaksi gap wedgeä: 50- ja 52-asteiset. Niiden lisäksi häneltä löytyy myös 60-asteinen lob wedge.

Kiinnostavaa on sekin, että Ko pelaa Titleistin ProV1x-pallolla, joka tarjoaa hieman korkeamman lentokaaren kuin ProV1. Tässä mielessä pallollakin on siis merkitystä.

Bägin 14. maila on tietenkin putteri, Scotty Cameronin mallet-mallinen Phantom X 5.5.

Kaikkiaan Ko’lta löytyy neljän eri valmistajan mailoja. Virallisesti hän on Bridgestonen sopimuspelaaja, mutta viime viikolla hän käytti ainoastaan viittä japanilaisvalmistajan mailaa eli rautoja.

Klubipelaajankin kannattaa testata avarakatseisesti eri valmistajien mailoja löytääkseen yhdistelmän välineitä, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla omaa peliä.

Mitä bägissä Jin Young Ko:

Draiveri

Titleist TSi3, 9 astetta

Puukolmonen

Callaway Epic Flash Sub Zero, 15 astetta

Puuviitonen

Callaway Epic Flash Sub Zero, 18 astetta

Hybridit

Titleist TSi2, 21 ja 24 astetta


-Mainos-

Titleistin hybridit jopa -50 % Golf Skyn liikkeissä ja verkkokaupassa


Raudat

Bridgestone Tour (prototyyppi)

Wedget

Ping Glide Forged (50°, 52°, 60°)

Putteri

Scotty Cameron Phantom X 5.5

Etsi luettavaa