Hyppää sisältöön

Svensk Golfin suuressa draiveritestissa voittajaksi nousi TaylorMade – kolmen pitkälyöntisimmän mailan joukossa kaksi yllättäjää

Mizunon ST200 ja TaylorMaden SIM pärjäsivät erinomaisesti Svensk Golfin testissä.

Taylor Maden SIM tarjoaa Svensk Golf -lehden mukaan pisimmät draivit. Kaksi seuraavaa sijaa pituuskategegoriassa menivät Mizunon uutuuksille.

TaylorMaden valmistama uusi SIM-draiveri nousi testivoittajaksi Svensk Golf -lehden järjestämässä draiveritestissä, jossa oli mukana peräti 27 mailaa.

Maila sai korkeimman arvosanan lyönnin pituus -kategoriassa. Svensk Golf kirjoittaa, että Trackman-testissä TaylorMaden SIM -draiverilla oli korkea pallon lähtönopeus ja lähtökulma sekä sopivan matala määrä spinniä. Lehden mukaan maila toimi hyvin myös matalilla mailanpäännopeuksilla.

”Emme voi taata, että lyöt pisimmälle TaylorMaden SIMillä, mutta sitä kannattaa testata, jos on tänä vuonna ostamassa uutta draiveria”, lehti kertoo verkkosivuillaan.

Testin yllättäjänä voi pitää Mizunon draivereita, jotka pärjäsivät erinomaisesti pituustestissä. Mizunon ST200:lla pallo lensi toiseksi ja ST200X:llä kolmanneksi pisimmälle. Yleensä Mizuno tunnetaan erityisesti suosituista raudoistaan, mutta testin perusteella myös merkin puumailoihin kannattaa kiinnittää aiempaa enemmän huomiota. 

Viiden pisimpiä lyöntejä tuottaneiden mailojen joukkoon mahtuivat myös Callaway Mavrik Sub Zero ja Taylor Maden SIM Max.

Kun lehti vertasi keskeneään parhaan hintalaatu-suhteen mailoja, ei TaylorMaden SIM yltänyt enää kärkeen. Syynä on tietysti tyyris hinta. Mailan suositushinta on 579 euroa. Tosin esimerkiksi Golf Sky myy mailaa tällä hetkellä verkkokaupassa 499 eurolla.

Sen sijaan hyviä draivereita hinta-laatusuhteeltaan ovat esimerkiksi Clevelandin Launcher Turbo, josta on karsittu kaikki ylimääräinen pois. Kun esimerkiksi säätömahdollisuuksia ei ole, uuden draiverin suositushinta on saatu pudotettua 350 euron tuntumaan.

Svensk Golf listasi myös anteeksiantavimmat mailat, joita ovat Wilson Launch Pad, TaylorMade Kalea, Ping G Le2, Titleist TS1 ja TaylorMade SIM Max.

Parhaan osumatuntuman tarjoaat puolestaan tässä järjestyksessä TaylorMade SIM, Callaway Epic Flash Sub Zero, Titleist TS3, TaylorMade SIM Max ja TaylorMade SIM Max D.

Testaajien mielestä viisi parhaimmannäköistä mailaa olivat puolestaan Mizuno ST200, Mizuno ST200G, Titleist TS4, Titleist TS3 ja Mizuno ST200X.

Svensk Golf -lehden laajan testiartikkelin löydät ruotsiksi täältä.

GoGolf kuuluu samaan konserniin Golf Skyn kanssa.

Etsi luettavaa