Hyppää sisältöön

Srixon julkisti uudet ZX-sarjan puumailat

Srixonin ZX-sarjan mailojen lavassa on käytetty merkin kehittämään Rebound Tech -teknologiaa.

Syyskuun puolivälin jälkeen Srixon tuo myyntiin uudet draiverit, väyläpuut ja hybridit. Srixon julkisti ennakkotietoa uusista ZX-mailoista, joiden valmistaja uskoo parantavan sen asemaa puumailamarkkinoilla.

Srixon on ilmoittanut tavoitteekseen haastaa suuremmat merkit, kuten Callawayn ja TaylorMaden, myös draiveri- ja väyläpuumarkkinoilla. Japanilainen merkki on kerännyt paljon arvostusta, ja sen tuotteet mielletään innovatiivisiksi ja laadukkaiksi. Aivan isojen merkkien joukkoon se ei ole kuitenkaan noussut puumailoissa, vielä. 

Ensimmäinen merkittävä askel maailman valloitukseen draivereissa oli kaksi vuotta sitten lanseerattu Z-sarja. Maila haluttiin tour-pelaajien käyttöön, koska se tukee markkinointia ja luo uskottavuutta myös amatöörien silmissä.

Shane Lowry on Srixonin tunnetuimpia tour-pelaajia.

Shane Lowry on Srixonin tunnetuimpia tour-pelaajia.

Getty Images

Tavoitteena oli saada kaksikymmentä pelaajaa käyttämään heidän puumailoja pääkiertueilla. Aivan tähän tavoitteeseen ei vielä päästy, mutta Z785-draiverilla on jo otettu yksi PGA Tourin voitto. Suurin menestys tuli vuoden 2019 British Openissa, kun Shane Lowry pelasi upeaan voittoon käyttäen Z585-draiveria. Lowryllä oli käytössään koko setti Srixonin ja sen tytäryhtiön Clevelandin mailoja. 

Nyt lanseerattu ZX-sarja on jatkumoa kehitykselle. Mailla on suunniteltu yhteistyössä merkin tour-pelaajien kanssa. Suunnittelussa fokus on ollut voimassa ja nopeudessa. Uutuuksia on tarjolla kaksi mallia ja niiden kehitys tiivistyy kolmeen merkittävään tekniseen ratkaisuun.

  • Täysin uusi Rebound Frame -rakenne mahdollistaa entistä voimakkaamman osuman ja suuremman pallon lähtönopeuden. Uusi rakenne on aiempaa jäykempi ja ohjaa entistä enemmän energiaa osumapintaan ja erityisesti sweet spot -osumiin.
  • Lavan hiilikuidusta valmistettu kansi on 15 prosenttia Z-mallia suurempi, mutta aiempaa myös kevyempi. Säästetty paino on voitu siirtää lavan alaosaan mahdollisimman taakse. Tämä siirtää painopistettä alemmaksi ja mahdollistaa lavan muotoilun entistä anteeksiantavammaksi.
  • Lavan säädettävyys hoituu tuttuun tapaan varren asentoa vaihtamalla lavan holkista. Sen lisäksi ZX5-mallissa on yksi vaihdettava paino ja ZX7-mallissa kaksi vaihdettavaa painoa. 
Srixonin ZX5-draiverissa on yksi painolaatta mailan takaosassa.

Srixonin ZX5-draiverissa on yksi painolaatta mailan takaosassa.

Srixon Golf

ZX5-draiveri on suunniteltu anteeksiantavammaksi ja sen muotoilussa on haluttu luoda pelaajalle itseluottamusta lyömisen helppoutta. Lapa on matalampi ja sen ympärys isompi, mikä saa mailan näyttämään helpolta. Säädettäviä painopisteitä on yksi, aivan lavan takareunassa. Saatavilla 9,5- ja 10,5-nostokulmalla. 

Suositushinta: 499 €

Srixon ZX7 on paremmille pelaajille suunnattu malli, jonka pohjasta löytyy kaksi säädettävää painolaattaa.

Srixon ZX7 on paremmille pelaajille suunnattu malli, jonka pohjasta löytyy kaksi säädettävää painolaattaa.

Srixon Golf

ZX7-draiveri on tarkoitettu pelaajille, jotka osaavat ja haluavat määrittää pallon lentoradan erittäin tarkasti. Lavan muotoilu on pyöreämpi ja korkeampi, mikä auttaa vähentämään spinniä avauslyönneissä. Useat huippupelaajat ja ammattilaiset tavoittelevat tätä. Vaihdettavia painopisteitä on kaksi, lavan kärjessä ja kannassa. Saatavilla 9,5- ja 10,5-nostokulmalla. 

Suositushinta: 529 €

Srixonin ZX-sarjan hybridi ja väyläpuu.

Srixonin ZX-sarjan hybridi ja väyläpuu.

Srixon Golf

ZX-väyläpuut ja -hybridit hyödyntävä uutta Rebound Frame -rakennetta, jota hyödynnetään myös väyläpuissa ja hybrideissä. Myös näissä on entistä suurempi ja kevyempi hiilikuitukansi. Pohjan uusi muotoilu on nimeltään Cannon Sole, mikä mahdollistaa voimakkaan osuman niin väylälyönneissä kuin avauslyönneissä tiiltä. Väyläpuissa ja hybrideissä pohjapaino on sijoitettu lähemmäksi lyöntipintaa kuin draiverissa. Painon sijoittelulla on haettu optimaalista pallon lähtökulmaa. 

Hybridit ovat saaneet klassisen mutta kompaktin muotoilun. Se edesauttaa hybridien monipuolista käyttöä ja lyöntien muokkausta. Hybridiä on tarjolla 16-, 19-, 22-, 25- ja 28-asteisena. 

Suositushinnat: 299 € (väyläpuut) ja 259 € (hybridit)

Etsi luettavaa