Hyppää sisältöön

Sizemore suunnitteli wedgen uudelleen

Bruce Sizemore on suunnitellut wedgen uudelleen. Säädettävä lofti, vaihdettava bounce, ylemmäs nostettu hosel ja kokonaan jyrsitty lyöntipinta. Onko tässä wedgen uusi tulevaisuus?

Mailavelhona Bruce Sizemore on toiminut aikaisemminkin. Putterisuunnittelijana hän on tullut tunnetuksi ja viimeisin yhteistyö taitaa olla Super Stroken kanssa. Se hiipui valmistajan päätettyä keskittyvänsä pelkästään grippeihin. Suunnittelijana hän oli radikaali ja teki ennennäkemättömiä lapamalleja. Innovatiivisuus ei ainakaan ole kadonnut ja nyt saapuu MORE wedget. Asiakkaat ovat ihmetelleet uutuuden ulkonäköä. Se on luvalla sanoen erilainen, outo ja jopa joidenkin mielestä ruma. Jotkut asiantuntijat ovat jopa todenneet etteikö Sizemore halua edes myydä uutuuttaan. Bruce kuittaa kritiikin että ”Juuri sen erilaisuuden vuoksi uskon niiden myyvän erinomaisesti.”

brucesizemoregolf

Irroitettava ja säädettävä hosel säästää painoa perinteiseen verrattuna huomattavasti. Näin saadaan paino siirrettyä mailan lapaan. Malleja on kolme. Gap 47-50-53 säädöillä, yleismalli 52-56-60 ja Lob 55-58-60. Hoselin kiinnitys on nostettu lavan yläreunaan. Tämän tarkoituksena on estää mailan takertumista raffiin. Toki sillä saattaa säästyä myös soketeilta. Mailassa on kaikkiaan seitsemän erillistä osaa. Ne kaikki on tarvittaessa vaihdettavissa.

brucesizemoregolf

Lapa itsessään on uritettu kauttaaltaan. Sen tarkoituksena on tuottaa enemmän spinniä kaikissa olosuhteissa. Kun urat ovat sitten kuluneet, voi pelkän lavan vaihtaa uuteen. Tämä on valmistajan mukaan ensimmäinen wedge jonka lyöntipinta on jyrsitty kauttaaltaan.

 

Pohja ja bounce

Lavan pohjan muotoa voi vaihtaa erilaiseksi kentän ja pelaajan mukaan. Niin sanottuja hiontoja(grind) on lukuisia ja niitä muuttamalla saadaan myös muutettua mailan bouncea. Vaihtoehdot bouncelle on 4-14 asteen välillä. Irroitettavaa pohja/bouncepalaa voi vielä säätää erilaisilla aluslevyillä sopivaan asentoon.

brucesizemoregolf

Sizemore tuo mailat markkinoille elokuussa. Halukkaat voi ennakkotilata mailan suoraan valmistajalta. Hinta ei kuitenkaan ole huokea. Melkein 400 dollaria wedgestä on aika paljon. Jää nähtäväksi tuleeko tästä wegdemailojen uusi suuntaus.

 

Lähteet: bruzesizemoregolf ja golfwrx

Etsi luettavaa