Hyppää sisältöön

Seuranmestikset tulevat, oletko valmis? – Ainakin nämä välineet ja varusteet kannattaa hoitaa kuntoon ennen H-hetkeä

Ennen kauden päätapahtumaa

Kokosimme listan, mitä kaikkea sinun kannattaa huomioida tai hankkia, ennen monella kentällä tulevana viikonloppuna pelattavia seuranmestaruuskilpailuja.

Tänä viikonloppuna pelataan useammilla suomalaisilla golfkentillä seuranmestaruuskilpailut. Sarjoja on useita ja numerolapun kiinnittää rintaan tuhansia golfin aktiiviharrastajia.

Monelle harrastajalle mestisviikonloppu onkin koko kauden kohokohta. Siksi mitään ei nyt kannata jättää sattuman varaan – ainakin mitä tulee golfvälineisiin.

Kokosimme listan, mitä kaikkea sinun kannattaa huomioida tai hankkia, ennen kuin lähdet mittelöimään kotiseurasi eliittiä vastaan.

Jutussa löydät linkkejä Golf Skyssä myytäviin tuotteisiin. Verkkokauppatilaukset eivät välttämättä ehdi perille ennen kisoja, joten varminta on mennä asioimaan liikkeisiin paikan päälle.

1. Varaa riittävästi hyviä palloja

Titleistin ProV1 on monen pelurin suosima pallo.

Titleistin ProV1 on monen pelurin suosima pallo.

Seuranmestaruuskilpailuja ei kuulu pelata bägin pohjalta kaavituilla löytöpalloilla. Sen sijaan kannattaa satsata omaan peliin sopiviin kuuliin ja pelata kaikki kierrokset samoilla palloilla, jolloin tuntuma lähipelissä pysyy läpi koko kisan samanlaisena.

Tusinan palloja pitäisi riittää kolmelle kierrokselle ja varmoja valintona ovat eri valmistajien tour-pallot, kuten…

Pallon pitää tietysti muistaa laittaa myös oma puumerkki. Tätä varten tarvitset merkkaustussin. Kun valitset hieman eksoottisemman värisen merkkarin, tunnistat oman pallosi jo kauempaa.

Kaikki Golf Skyn valikoimasta löytyvät golfpallot.

2. Etäisyyskiikari auttaa suunnittelemaan peliä

Bushnell PRO XE -etäisyyskiikari

Bushnell PRO XE -etäisyyskiikari

Etäisyysmittarien käyttö on sallittua nykyään myös seuranmestaruuskilpailuissa. Jos et vielä sellaista omista, viimeistään nyt etäisyyskiikari kannattaa hankkia. 

Esimerkiksi lähestymislyöntiin valmistautumista auttaa ja nopeuttaakin, kun tiedät, kuinka pitkä matka on pallolta lipulle ja kuinka pitkä lyönti tarvitaan viheriöbunkkerin ylittämiseen.

Etäisyysmittari on hyvä apuväline myös avauslyöntiä suunnitellessa, kun haluat tietää, kuinka pitkä avaus vaaditaan esimerkiksi bunkkerin yli, vesiesteeseen tai sen yli tai doglegin takana häämöttävään metsään.

Tässä esimerkkejä Golf Skyn myymistä erilaisista etäisyysmittareista. Hintahaitari vaihtelee noin 140 euroa 679 euroon, joten Suomen suurimman golfvälineliikkeen valikoimasta varmasti löytyy etäisyysmittari eri tarpeisiin ja jokaiselle kukkarolle sopiva vaihtoehto:

Jos sinulla on jo etäisyyskiikari, muista varmistaa, että sinulla on varaparisto mukana bägissä. Mikään ei harmita niin paljon kuin se, jos kesken kauden tärkeimmän kilpailun laitteesta loppuu virta. Ennen kuin hankit pariston, tarkista, millainen paristo sopii omaan kiikariisi.

3. Uusi hanska varmistaa pidon

Seuranmestaruuskilpailut ovat niin arvokas tapahtuma, ettei viivalle pidä lähteä jo parhaat ominaisuutensa menettäneessä golfhanskassa, pahimmillaan reikäisessä sellaisessa.

Uudella nahkahanskalla saa enemmän pitoa ja itseluottamusta.

Uudella nahkahanskalla saa enemmän pitoa ja itseluottamusta.

Eikä mikään nosta itseluottamusta ykkösen tiillä kuin puhdas, cabretta-nahkainen hanska. Ja mikä ettet ostaisi uutta hanskaa molemmille pelipäiville. Hukkaan ylimääräinen hanska ei mene, sillä hanskaa voi käyttää myöhemmin tavallisilla kierroksilla tai kisassa.

Miesten nahkahanskoja:

Kaikki miesten hanskat

Naisten nahkahanskoja:

Nahkahanskan lisäksi ”mestiksiin” kannattaa varautua sadekelin hanskalla tai hanskoilla, sillä mitaleista pelataan satoi tai paistoi. Sadekelin hanskat pitävät yleensä sitä paremmin, mitä märemmäksi ne kastuvat, joten turhaan pilaat nahkahanskaa sateessa.

FootJoyn Rain Grip tarjoaa lyömätöntä pitoa sadekeleille.

FootJoyn Rain Grip tarjoaa lyömätöntä pitoa sadekeleille.

4. Uudet gripit

Jos vähäänkään mietit, että pitäisiköhän gripit vaihtaa, todennäköisesti on sen aika. Jos toimit nopeasti, saatat ehtiä vaihtamaan gripit vielä ennen viikonloppua.

Grippien vaihto onnistuu Golf Skyn eri liikkeissä, jotka sijaitsevat Espoossa, Vantaalla, Raisiossa ja Nokialla. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, ettei grippejä ehdi vaihtamaan odottaessa. Voit myös soittaa Golf Skyn liikkeisiin ja kysyä, ehtiikö gripit vaihtaa ennen kilpailun alkua.

Vähintäänkin gripit kannattaa pestä ennen mestaruuskilpailuja esimerkiksi tiskiharjalla ja veteen laimennetulla astianpesuaineella. Grippien pesu onnistuu myös sitä varten kehitetyllä puhdistuspyyhkeellä, joita on helppo kuljettaa mukana myös bägissä.

5. Työntökärryt säästävät voimia

Työntökärryt säästävät voimia.

Työntökärryt säästävät voimia.

Kerran kunnon työntökärryt ostaneet golfarit harvoin palaavat kantamaan bägiä tai käyttämään golfkenttien tarjoamia lainakärryjä. Työntökärryt säästävät voimia, ja esimerkiksi sateenvarjopidike on varuste, joka on monen pelaajan mieleen.

Työntökärryjen menekki on ollut kovaa ja toimitusvaikeuksien vuoksi valikoima ei ole niin laaja kuin normaalitilanteessa, mutta kyllä liikkeistä vielä kärryjä löytyy, jos ei ole tietty merkki mielessä.

Tässä Golf Skyn tämänhetkinen valikoima työntökärryjä. Näet tuotteen kohdalta senhetkisen varastotilanteen verkkokaupassa ja eri liikkeissä.

Muista myös nämä sadevarusteet

Sadehanskoista muistutimme jo aiemmin, mutta myös seuraavat sadekelin vaatteet ja tarvikkeet kannattaa olla kunnossa ennen tärkeää viikonloppua.

Huomioithan, että verkkokauppatilaukset eivät välttämättä ehdi viikonlopuksi, joten kannattaa käydä Golf Skyn liikkeissä ostamassa tarvittavat välineen ja varusteet seuranmestaruuskilpailuja varten. Verkkokaupan tuotetiedoista näet myös varastotilanteen kussakin liikkeessä.

Golf Sky on osa GoGolf-konsernia.

Etsi luettavaa