Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen: ”Golf on kivaa silloin kun se on helppoa”

Sanna Nuutinen on pian Suomen ykkösgolfari naisissa

Torstaina Messilässä käynnistyvässä Viasat Ladies Finnish Openissa Sanna Nuutinen lukeutuu Noora Komulaisen, Ursula Wikströmin ja Krista Bakkerin kanssa suurimpiin suomalaissuosikkeihin. 91:sta osallistujasta 59 tulee ulkomailta.

Letas-kiertueen Suomen osakilpailu pelataan  edellisvuoden tapaan Messilässä, jossa  nähtiin kesäkuussa 2018 todellinen thrilleri kilpailun huipennukseksi. Viiden naisen uusinnassa olivat mukana myös Ursula Wikström ja Sanna Nuutinen, jotka lukeutuvat nytkin kisan suursuosikkeihin.

Heillä, kuten myös Krista Bakkerilla ja Noora Komulaisella on pelioikeus  Ladies European Tourille. Letas-kiertueen kotimainen kisa tarjoaa nelikolle kuitenkin hyvän mahdollisuuden vankistaa asemiaan olympiakarsinnassa.

Wikström on tällä hetkellä listan 50:s, Komulainen 60:s, Nuutinen ja Bakker ”iskuetäisyydellä,”

Karsinta päättyy reilun vuoden päästä kesäkuun lopulla, mutta lopppusuora pilkottaa jo. Suomalaisia pääsee Tokioon maakiintiöiden johdosta kaksi, mikäli he ovat 60:n joukossa.

”Olympialaiset ovat olleet minulle jo pitkään suuri unelma, joka on nyt muuttunut tavoitteeksi. Tärkeintä tässä vaiheessa on kuitenkin tehdä harjoitella ja pelata niin hyvin kuin mahdollista muidenkin tavoitteiden toteutumiseksi”, Sanna Nuutinen kertoi keskiviikkona GoGolfin videohaastattelussa.

Pro-Amiin osallistui myös kultaleijona Juhani Tyrväinen,  joka kertoo videolla suhteestaan golfiin ja näyttää puttiosaamistaan videolla.

Maajoukkuevalmentaja Pasi Purhonen seurasi keskiviikkona Nuutisen  koko kierroksen ja vakuuttui tämän vireestä.

”Oli todella mukavaa katsottavaa. Palaset olivat kohdallaan, kenttäkin sopii Sannalle erinomaisesti. Vaikuttava kokonaisuus”, Purhonen kertoi.

”Golf on kivaa  silloin kun se on helppoa. Mulla on varsin selkeät kuviot joita olemme rakentaneet  yhdessä valmentajani David Silvan kanssa viimeiset pari vuotta. Tavoite Messilässä on voittaa”, seuraavilla viikoilla Ruotsissa (Letas)  ja Thaimaassa ( LET) pelaava  Nuutinen määritteli.

Kolmen kierroksen kilpailusta on helppo veikata edellisvuoden malliin erittäin tasaista.

Krista Junkkari suuntaa sunnuntaina usean muun amatöörihuipun tavoin Pohjois-Irlantiin kisaamaan Amateur Championshipin  voitosta.

Krista Junkkari suuntaa sunnuntaina usean muun amatöörihuipun tavoin Pohjois-Irlantiin kisaamaan Amateur Championshipin voitosta.

Teemu Tyry

”Tiiauspaikoilta on monilla väylillä reilusti tilaa, mutta muutamalla kapeammalla on tärkeämpää pistää pallo vaan varmasti kentälle. Tämä kenttä haastaa pelaajan miettimään strategiaansa”, määritteli nouseviin amatööritähtiin luokiteltava Krista Junkkari, joka oli edellisvuoden kisassa kärkipäässä avauskierroksen jälkeen.

Pohjois-Carolinaaan USA:han opiskelemaan lähtevä Junkkkari hinkkasi puttiaan keskiviikkona pitkän ajan.

”Se osanen pelistä vaatii tällä hetkellä parannusta. Hyviä merkkejä on nyt ilmassa”, Koski-Golfia edustava Junkkari kertoi puttitreeniensä lomassa. 

Viasat Ladies Finnish Openin lähtöajat ja tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa