Hyppää sisältöön

Ryan Palmer: ”Välinediilit eivät ole kovin usein taloudellisesti järkeviä sijoituksia”

Ryan Palmer ei usko

PGA Tour -ammattilainen Ryan Palmer kertoo haastattelussa avoimesti, että välinediili ei ole enää kovin hyvä diili PGA Tour -pelaajalle. Hän myös perustelee väitteensä kohtalaisen hyvin.

PGA Tour ja European Tour jakavat jättimäisiä palkintopotteja viikko toisensa jälkeen. Pelaajien kassaa kartuttavat käytännössä aina myös yhteistyökumppaneilta tulevat rahavirrat, joista yleisimmät diilit liittyvät välineisiin. 

Ryan Palmer kertoo, että PGA Tour -pelaajat tekevät joitain satoja tuhansia dollareita vuosittain välinediileillään. Rory McIlroyt ja Tiger Woodsit ovat toki asia erikseen, sillä heidän diilinsä ovat todella merkittäviä rahallisesti. 

Aikanaan TaylorMaden tallipelaajana toiminut Palmer luopui välinediilistä ja alkoi pelata juuri niillä mailoilla, jotka tuntuivat oikeilta. Nykyisin hän kantaa bägissään TaylorMaden puumailoja, Srixonin rautoja, Titleistin wedgejä ja Odysseyn putteria. 

”Välinemerkit vaativat usein jopa 13-14 mailan sopimusta sekä yhtiön pallon käyttämistä. Onko se parinsadan tonnin arvoista nykyisillä palkintopoteilla”, Palmer kysyy aiheellisesti. 

PGA Tourilla kärjen tahdissa pelatessa yksikin lyönti voi usein tarkoittaa satojatuhansia dollareita. Se, lyödäänkö lyönti juuri itselleen parhaiten sopivimmalla mailalla vai välinediilin kautta tulleella mailalla voi tehdä ratkaisevan eron. 

Tämän vuoden majoreista peräti kolme neljästä voitettiin ilman välinesopimusta. Brooks Koepka ja Francesco Molinari olivat molemmat ilman sopimuksia Nike Golfin lopetettua välineiden valmistamisen ja vapautettuaan pelaajat muiden merkkien käyttämiseen. 

”Todella monet nuoret pelaajat ovat valmiita allekirjoittamaan todella nopeasti ilman, että he miettivät asiaa. Moni asia voi mennä pieleen kun yhtäkkiä vaihtaa merkkiä tai tuo bägiin uusia mailoja saati pallon”, Palmer perustelee. 

Yksittäisen kisan voitosta saa nykyisin kisasta riippuen noin 1-1,5 miljoonaa dollaria PGA Tourilla. Majoreiden voitoista palkintosumma on jo noin kaksi mijoonaa. 

”Pari top-kymmenen sijoitusta kattaa hyvätkin välinediilit todella nopeasti. Yhtälö ei ole enää kovin monissa tapauksissa taloudellisesti järkevä pelaajalle saati välinemerkille.”

 

Etsi luettavaa