Hyppää sisältöön

Pukeudu fiksusti syyskierroksille – asianmukainen vaatetus pidentää golfkautta

Syksyn kierroksille kannattaa varautua asianmukaisella vaatetuksella.

Löytyykö vaatekaapistasi syksyisille golfkierroksille soveltuvia vaatteita ja asusteita?

Syksyllä golfkentät ovat hyvässä kunnossa, mutta pimenevien iltojen vuoksi ainakin 18 reiän pelaaminen painottuu viikonvaihteeseen.

Syys-lokakuussa lämpötilat pyörivät usein kymmenen asteen molemmin puolin ja välillä jopa nollan tuntumassa. Siksi on tärkeää, että kentällä pukeutuu vaatteisiin, jotka lämmittävät, mutta eivät haittaa liikkumista.

Kerrospukeutuminen on järkevää etenkin aamukierroksilla. Kun ilman lämpötila kierroksen aikaan kohoaa, voi vaatteita riisua aina tarvittaessa.

Kun pukeutuu esimerkiksi pitkähihaiseen, tekniseen aluspaitaan, villaneuleeseen tai windstopperiin ja esimerkiksi kevyttoppaliiviin, pärjää tällä yhdistelmällä pitkälle. 

Toppaliivi on kätevä vaatekappale golfarille, sillä se pitää kehon lämpimämä, mutta jättää kädet vapaaksi.

Toppaliivi on kätevä vaatekappale golfarille, sillä se pitää kehon lämpimämä, mutta jättää kädet vapaaksi.

Callaway Golf

Golfia varten tehdään erikseen myös lämpimiä syys- ja talvihousuja, joissa on kevyt vuori. Niiden etuna on se, että kylmällä säällä ne pitävät jalat riittävän lämpimänä, eikä välihousuja tarvitse pukea ylleen.

Moni pukeutuu syksyllä sateen- ja tuulenpitäviin housuihin, mutta mukavuudeltaan nämä eivät ole yhtä kivat kuin hieman paksummat, tavalliset golfhousut.

Sateella ja kovassa tuulessa ne ovat luonnolliset korvaamattomat, samoin kuin vettäpitävä takki.

Syksyisillä kierroksilla kannattaa varautua myös lämpimillä hanskoilla. Ne voivat olla joko rukkaset, joita voi käyttää lyöntien välillä tai sitten paksummat golfhanskat molempiin käsiin.

Tuulessa ja selvästi alle kymmenen asteen lämpötilassa kannattaa tietysti laittaa päähän pipo. Golfliikkeet ovat pullollaan eri väline- ja vaatemerkkien golfpipoja, joten valinnan varaa riittää.

Pipoissa riittää valinnan varaa golfliikkeissä.

Pipoissa riittää valinnan varaa golfliikkeissä.

Valmistajat

Pelin miellyttävyyden kannalta on tärkeää myös se, että jalat pysyvät lämpimänä ja kuivana kierroksen ajan. Siksi jalkaan kannattaa vetää normaalia paksummat sukat ja golfkengät, jotka varmasti pitävät vettä. Syksyllä nurmi on usein kosteaa, vaikka vettä ei sataisikaan. 

Asianmukaisilla golfvaatteilla kausi pitenee kummasti ja rakkaasta harrastuksesta voi nauttia niin pitkään kuin kentät ovat auki.

Etsi luettavaa