Hyppää sisältöön

Pingin tunnokkaat uutuudet

Pingin i200-rautojen muotoilu on teräksisen siro.

Pingin julkaisi maanantaina i200-raudat. Ne sopivat pelaajille, jotka arvostavat hyvää fiilistä ja helppoutta.

Yhdysvaltalainen Ping on pitänyt pintansa itsenäisenä golfvälinevalmistajana, samalla kun moni muu golfvälinevalmistaja, kuten TaylorMade (Adidas), WilsonStaff (AmerSports) tai Cobra (Puma), ovat tulleet osaksi isompaa yritystä.

Pingillä kuitenkin pyyhkii hyvin ja sen menestyksen salaisuus lienee jatkuva tuotekehitys ja erottautuminen kilpailijoistaan. Joten kun välinemerkki julkaisee uusia tuotteita, yleensä tiedossa on jotain mielenkiintoista.

Niin on tälläkin kertaa, sillä Pingin maanantaina julkaisemat raudat tarjoavat kiinnostavan yhdistelmän työstettävyyttä ja anteeksiantavuutta.

Muotoilu ehtaa Pingiä

Uusissa Pingin raudoissa on painotukset takana ja kärjessä, mikä lisää moita. Lyöntipinta on puolestaan ohut.

Uusissa Pingin raudoissa on painotukset takana ja kärjessä, mikä lisää moita. Lyöntipinta on puolestaan ohut.

Ping

Pingin uutukaisen tunnistaa muotoilultaan arizonalaisvalmistajan tuotteeksi, etenkin hoselin takaosan lovesta. Pingin i200 e on kuitenkin siro rakenteeltaan, mitä etenkin hyvät pelaajat osaavat arvostaa. Pienilapaisilla mailoilla erilaisten lyöntien työstäminen on helpompaa kuin ns. game improvement -mailoilla. Ne sopivat paremmin harrastelijoille, jotka eivät osu toistuvasti lavan sweet spotiin.

Lavoissa on myöskin offsetiä vain nimeksi, minkä ansiosta kierteitä on helpompi työstää myös faden puolelle.

Anteeksiantavuutta mailaan tuo painotukset, joilla on saatu ohjattua painoa enemmän lavan kehälle ja alaosaan. Lisäksi lavan lyöntipinta on lähes kolmanneksen aiempaa ohuempi, minkä ansiosta lapa täräyttää pallon pitemmälle. Lyöntipituuksia saattaa lisätä myös se, että varsinkin pitkien rautojen nostokulmat ovat varsin tymäkät. Rautanelosen nostokulma on vain 22,5, kun esimerkiksi Titleistin AP2-raudoissa se on puolitoista astetta enemmän.

Lavan takaosassa oleva elastomeeri (kuvassa tummalla oleva kohta) tuo taas osumaan vakautta ja pehmeän fiiliksen.

Ping i200 -rautojen tekniset tiedot.

Ping i200 -rautojen tekniset tiedot.

Ping

Entä se hinta sitten?

Uutuusmailat ovat jo ennen virallista lanseeraustaan löytäneet tiensä joidenkin tour-pelaajien bägiin ja kuluttajatkin voivat tehdä tilauksia mailoista Pingin jälleenmyyjillä. Suositushinta on 149 per maila teräsvarsilla ja kympin enemmän, jos haluaa välineensä grafiittivarrella.

Mistään edullisista kepeistä ei siis ole kyse, sillä rautasetti 4-pw tulee maksamaan teräsvartisenakin yli tuhat euroa. Pisin rautamaila on kolmonen, ja pitching wedgen lisäksi saatavilla on myös gap wedge, jota Ping kutsuu UW:ksi.

Etsi luettavaa