Hyppää sisältöön

Ping G410 Plus: Vakaa ja anteeksiantava

Lavan takaosassa on painolaatta

Ping julkaisi keväällä uuden G410 Plus -draiverin, jossa on aiempaa mallia enemmän säätömahdollisuuksia.

PINGIN EDELLINEN draiverimalli G400 LST on pärjännyt erinomaisesti vertailuissa. Se oli esimerkiksi ykkönen MyGolfSpy-sivuston viimevuotisessa draiveritestissä.

Kiitosta maila on kerännyt erityisesti anteeksiantavuudestaan. Merkki itse mainosti mailaa sillä, että sen MOI-arvo on markkinoiden suurin. MOI-arvolla kuvataan sitä, kuinka epäpuhtaat osumat vaikuttava lavan asentoon. Mitä suurempi arvo, sitä vähemmän lapa kääntyy heikoissa osumissa.

Uudessa G410 Plus -mallissa, joka meillä oli kokeilussa, ei olla tingitty anteeksiantavuudesta. Maila on erittäin vakaa, ja huonot osumat näkyivät oikeastaan vain Trackmanin antamassa datassa. Tosin heikotkin osumat lennättivät pallon melko pitkälle.

”Vaikka löisi vähän huonomman osuman, tuntuu, että osuisi keskelle lapaa”, sanoi eräs testaaja.

Edelliseen malliin verrattuna G410-malleissa on enemmän säätömahdollisuuksia. Lavan voi muuttaa neutraalista joko draw- tai face-painotteiseksi siirtämällä 16-grammaista painolaattaa.

Ulkonäöltään maila poikkeaa perinteisestä muotoilusta siinä, että kruunussa lyöntipinnan takana on kuusi kohokuviota. Lisäksi takaosassa on kaksi pitkittäin kulkevaa kohoumaa. Niiden tarkoituksena on parantaa mailan aerodynamiikkaa. Kuviointi, jossa on otettu mallia sudenkorennon siivistä on hieman erilainen kuin edellisessä mallissa. Yleisesti voidaan todeta, että tumma mattaviimeistely on tyylikäs.

G410 SFT -malli suunniteltu slaissaajia silmällä pitäen. Meillä oli testissä G410 Plus -malli kahdella eri nostokulmalla: 9 ja 10,5 astetta. Nostokulmaa voi vielä säätää 1,5 astetta pienemmäksi ja suuremmaksi oman maun mukaan.

Suositushinta: 499 €

Kolme faktaa

  • Mailan painotusta voi muuttaa siirtämällä painolaattaa joko neutral-, draw- tai fade-asentoon.
  • Ping G410 SFT- eli Slice Fighting Techology -mallissa ylimääräistä massaa sijaitsee kannassa, mikä auttaa lapaa suoristumaan osumassa.
  • Titaaninen lyöntipinta taotaan koneellisesti ohueksi, mikä lisää lavan joustoa osumassa.

Etsi luettavaa