Hyppää sisältöön

Pikatesti: Onko ProV1 on muuttunut 11 vuodessa – vertasimme kahden eri aikakauden palloja keskenään

Titleistin ProV1 mallia 2019 lensi hieman pidemmälle rautaseiskalla kuin 11 vuotta vanhempi versio.

Vertailimme, onko Titleistin ProV1-pallossa tapahtunut reilussa kymmenessä vuodessa niin iso muutos, että se näkyisi lyöntitestissä.

Välinevalmistajat tuovat uusia palloja markkinoille vuoden kahden välein. Esimerkiksi ikoninen golfpallo Titleist ProV1 tuli markkinoille vuonna 2000, mutta sen jälkeen pallo on muuttunut merkittävästi.

Titleist tuo ensi vuonna myyntiin tulevan uuden ProV1-mallin, jonka prototyypit olivat käytössä merkin PGA Tour -pelaajille kilpailussa.

Uutta mallia odotellessamme lähdimme testaamaan, millaisia muutoksia palloon oli tullut reilussa kymmenessä vuodessa. Saimme käsiimme nimittäin vuoden 2008 ProV1:n, jota lähdimme vertaamaan pikatestissä tällä hetkellä tuoreimpaan malliin eli vuoden 2019 versioon.

Molemmat pallot ovat kolmiosaisia, mutta iso ero on esimerkiksi kuorimateriaalissa. Vuoden 2008 pallo oli maalattu, kun taas tuoreimmassa pallossa kuoren materiaali on jo itsessään valkoinen, mikä tekee pallosta kestävämmän.

Pikatestissä emme käyttäneet robottia, joten testiä voi pitää enemmän suuntaa antavana. Testilyöjinä toimivat golfammattilainen Erik Myllymäki ja golfvalmentaja Antti Vaalas. Pelaajat löivät Trackman-lyöntimonitoriin kolme hyvää lyöntiä – Antti rautaseiskalla ja Erik draiverilla – ja lähdimme tekemään tulkintoja heidän Trackmanin antaman datan perusteella.

Millaisia eroja palloista sitten löysimme? Alla olevalta videolta se selviää.

Videon kuvaus ja editointi: Roman Reijonen

Etsi luettavaa