Hyppää sisältöön

Pelastaako Callawayn kehäpainoinen wedge klubipelaajan tuloksen?

Callaway MacDaddy CB -wedgeissä on kehäpainoinen lapa.

Callaway panostaa wedge-markkinoille ja on juuri julkaissut uuden Mack Daddy CB -wedgen. Nimihirviön tehtävä on hyvin yksinkertainen, saada pallo helposti ja varmasti viheriölle. 

Callaway julkisti hiljattain Mack Daddy CB -wedgen. Maila on suunnattu klubipelaajille, jotka pelaavat kehäpainotetuilla mailoilla. Kehäpainoisella mailalla tarkoitetaan sitä, että lavan ulkoreunoilla on enemmän painoa, mikä suurentaa hyvän osuman aluetta.

Uusi wedgen idelana on toimia saumattomasti kehäpainoisen setin jatkeena. Se tarjoaa paremman spinnin ja pallon hallinnan kuin setin mukana tulevat wedget ja toisaalta sillä on helpompi lyödä kuin blade-tyylisillä erikoiswedgeillä.

Se asettuu anteeksi antavien Sure Out -wedgejen ja blade-mallisten wedgejen välimaastoon: niissä löytyy ns. Jaws-urat sekä PM Grind -wedgestä tuttu koko lavan uritus.

Lavan koko on vain 4 prosenttia suurempi kuin blade-mallien. Valmistajan mukaan se tuo riittävästi itseluottamusta ilman että maila näyttää möhkäleeltä. Markkinarakoa tälle mailalle pitäisi löytyä, sillä kohderyhmään kuuluu jopa 90 prosenttia golfareista. 

Mack Daddy CB:tä valmistetaan 46–60 asten nostokulmalla, kahden asteen välein.

Grind- ja nostokulmavaihtoehtoja on vähemmän kuin Callaway Mack Daddy -malleissa, mutta tarkoitus on pitää asiat yksinkertaisina.

46–52 asteen nostokulmalla varustetun maila on suunniteltu väylälyöntejä varten. Näissä on ns. full grind, mikä tarkoittaa isoa bouncea, mikä edesauttaa vahvaa osumaa, hallintaa ja parempaa spinniä varsinkin täysillä lyönneillä.

54–60-asteisissa wedgeissä on ns. W-bouncella, mikä mahdollistaa lavan avaamisen ja monipuoliset lyönnit viheriön läheisyydestä. 

Varsivaihtoehdot on myös suunniteltu klubipelaajalle sopivaksi. Vakiovartena on KBS Hi-Rev 2.0 (105 grammaa), mikä on uusi hieman kevyempi versio suositusta KBS-varresta. Tarjolla on myös vielä kevyempi KBS-grafiittivarsi sekä miehille (80 grammaa) että naisille (60 grammaa).

Naisten wedgeissä on vakiona tuuman lyhyempi varsi kuin miesten versioissa. Kevyempi varsi auttaa pelaajaa tuottamaan lisää mailanpäänopeutta ja hallitsemaan lyöntiä helpommin. 

Mailat on jo tilattavissa Callawayn mailoja myyvissä erikoisliikkeissä.

Etsi luettavaa