Hyppää sisältöön

Onko neljä päivää liian pitkä aika golfkisalle katsojan näkökulmasta?

Tiger Woodsia jaksaa katsoa vaikka harjoituskierroksella

US Masters, yksi maailman seuratuimmista golfkisoista. Kaksi ensimmäistä päivää on pelattu, mutta kisa alkaa todenteolla vasta viikonloppuna.

Kaksi päivää US Mastersia takana. Molempina päivinä olen yrittänyt katsoa kilpailua – kohtalaisen huonolla menestyksellä jos ollaan rehellisiä. Sama ongelma on tullut vastaan viime vuosina aiemminkin, kaksi ensimmäistä päivää on ainakin omalle luonteelleni kohtalaisen pitkäveteisiä. 

Toki itse kilpailun kannalta jokaisella lyönnillä on yhtä paljon merkitystä. Tietenkin kahden ensimmäisen päivän aikana voi pelata itsensä ulos kilpailusta tai asemiin, josta voittaminen on helpompaa. Tänään alkaa kuitenkin vasta todellinen tykitys Mastersissa, jossa jopa katsojat pysyvät hereillä. Sunnuntaina ei tarvitse edes kahvia kilpailun seuraamiseen. 

Olenko ainoa, jolle torstain ja perjantain kierrokset ovat ”vähän niin ja näin”? Tiger Woods on oikeastaan ainoa pelaaja, jonka lyöntien kohdalla keskittymistaso nousee riittävälle tasolle kilpailun seuraamisen kannalta. 

En ehdota, että Mastersin tai muiden majoreiden peliformaattia tulisi muuttaa. Se tuskin olisi millään mittarilla järkevää. Uskon ja toivon, että European Tourin, PGA Tourin ja muiden merkittävien kiertueiden tulisi tehdä ratkaisuja, joilla jo kahdesta ensimmäisestä päivästä saataisiin enemmän jännitystä. 

Mitä nämä formaatit olisivat? Formaatteja voisi olla monia. Torstaina ja perjantaina pitäisi pystyä saavuttamaan enemmän. Voisivatko ne toimia jonkinlaisena aika-ajona viikonlopun pääkilpailua varten? Voisiko ensimmäisen kahden päivän aikana esimerkiksi valikoitua vain parempi kierros tulokseen, jolloin pelaajien ratkaisut olisivat aggressiivisempia? 

Heittäkää ideoita jos jaatte näkemyksen, tai vaikka ette jakaisi.

Etsi luettavaa