Hyppää sisältöön

Oletko kokeillut ”Extreme Golfia”? Ringsidessa pelataan päivä maksimaalisen vaikeaa golfkenttää

Henrik Lahti voitti mestaruuden Ringsidessa

Extreme Golfia on kokeiltu Suomessa muun muassa Nordcenterin Fream -kentällä. Kyseessä on siis kentän viritys, jossa vaikeus astuu peliin erityisesti viheriöillä.

Extreme Golf ei välttämättä ole edes vakiintunut käsite. Äärimmäisen harvinainen kokeilu tehdään Espoo Ringside Golfissa syyskuun alussa. Kentälle ei kannata lähteä tasoituskierros mielessä, sillä kentän viritys on tehty lievästi sanottuna: täysin laittomasti normaaliin golfiin verrattuna. 

Ringside Golf on tullut viime vuosina tunnetuksi erittäin hyvistä viheriöistään, jotka nopeana ovat erittäin haastavat putata kaltevine pintoineen. Osalla viheriöistä ei aina löydy edes kovin ystävällisiä lipunpaikkoja jos viheriöt on viritetty erittäin nopeiksi. 

Koko konseptin idea on asettaa reiät keskelle rinteitä ja lähelle viheriöiden reunoja. Onko tässä mitään järkeä? Ei missään nimessä arkipäiväisessä golfissa. Extreme Golfissa voi todella saada nautintoa jos mielessä asuu edes pieni golfillinen masokisti. 

Jos Rinkun greenit ovat tutut, tässä on alustavat suunnitelmat lipunpaikoista

Jos Rinkun greenit ovat tutut, tässä on alustavat suunnitelmat lipunpaikoista

Virallisia sääntöjä Extreme Golfiin ei ole tehty, mutta omien sääntöjen tekeminen on ainakin kohtalaisen järkevää. Esimerkiksi maksimilyöntimäärän asettaminen yksittäiselle reiälle on erittäin suositeltavaa, sillä joihinkin lipunpaikkoihin ei voi saada alle kahden metrin puttia, koska reiät ovat sen verran jyrkissä rinteissä ettei pallo pysy paikallaan reiän vieressä. 

Tiipaikat sijaitsevat kaikkien muiden paitsi back teen osalta normaaleilla paikoillaan. Takatiit on luonnollisesti viety kauimpiin mahdollisiin kohtiin ja ajoittain tullaan lainaamaan myös muiden väylien tiipaikkoja kentän pituuden lisäämiseksi. 

Nähdäänkö kokenut ammattilaispari Markus Ervasti ja Jarkko Raski scramblepuuhissa myös Ringsidessa

Nähdäänkö kokenut ammattilaispari Markus Ervasti ja Jarkko Raski scramblepuuhissa myös Ringsidessa

Kurk Golf

Ammattilaisten scramble käynnistää Extreme -päivän

Lipunpaikat Ringsidessa tullaan vaihtamaan Extreme -virityksiin 3.9 puolen päivän jälkeen. Kello 14.00 käynnistyy ammattilaisten ja kisapelaajien Ringside Extreme Scramble, jossa kotimaan parhaimmistoon kuuluvat pelaajat testaavat kentän scramblea pelaamalla. 

Mukaan on toistaiseksi ilmoittautunut jo yli kymmenen paria. Kisassa pelaavat muun muassa Ringsiden oma kultapoika Peter Erofejeff ja Paltamon kisan voittanut Albert Eckhardt. Ringsiden omista pelaajista kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota omaan kasvattiin Henrik Lahteen, joka voitti juuri seuramestaruuden ja pelaa hopeaa mestiksissä voittaneen midien reikäpelimestarin Joonas Hinkkasen parina. 

Kisaan pyritään saamaan myös kovia ”supernimimiehiä ja naisia” mukaan, mutta varsinaisia vahvistuksia ei ole vielä tullut tuoreeltaan kehitettyyn kisaan. 

Idea on tehdä ammattilaisten kisasta oikein yleisöön menevä tapahtuma. Vaikea sanoa millainen tulostaso muodostuu kun pelataan helppoa pelimuotoa, mutta täysin epäreiluksi viritetyllä kentällä. Tilanteet varmasti ainakin vaihtelevat nopeasti.

Osallistujamäärästä riippuen kenttä tulee aukeamaan Extreme -virityksissä jo tiistaina 3.9 noin kello 16.30. Lipunpaikat pidetään Extremenä vielä 4.9 keskiviikon, jolloin kenttä on normaalisti auki niin jäsenille kuin vieraspelaajille. 

Extreme -ajaksi Ringside alentaa green fee -hintansa 39 euroon vieraspelaajille. Koko ryhmän saa Extreme-päiväksi varattua hintaan 120 euroa. Varauksia voi tehdä ennakkoon jo sähköpostitse osoitteeseen caddie@ringsidegolf.fi tai puhelimitse 010 501 3100

Etsi luettavaa