Hyppää sisältöön

Nike mailanrakentaja kertoo Tiger Woodsin välineistä

Niken välinevalmistuksen loputtua on Tiger Woodsin pelivälineistä alkanut tihkua entistä enemmän tietoa. Tällä kertaa paljastuksia teki Niken PGA Tour edustajana työskennellyt Bob Giunta. Lisäsin artikkeliin myös aikaisemmin Woodsin välineistä paljastuneita tietoja.

Tiger Woods ei kokeillut uusia välineitä kisaviikolla ja kaikki testaus tapahtui hänen kotonaan. Ainoa välinetestaus kisaviikolla liittyi hyvien vara-mailojen löytämiseen. Woods halusi aina identtisen kopion mailoistaan siltä varalta, että varsinaiselle välineelle tapahtui jotain. Bob Giunta attoi Woodsin välineiden rakennuksessa ja tour-osastoa johtanut Rick Nichols toimi Woodsin oikeana kätenä testauksessa. 

Välineissä eniten varianssia tapahtui draivereissa. Woods halusi kokeilla etenkin lavan painopisteen siirtämistä eri kohtiin, mikä vaati spesiaali versioiden rakentamista Tigerille testattavaksi. Draiverin lie-kulma pysyi hyvin samana mutta Woodsin svingimuutokset vuosien varrella vaativat nostokulmalta muutoksia. Tigerin draiverit modernilta aikakaudelta vaihtelivat 8°-12° välillä. 90-luvulla Woodsin Titleist draiverissa oli vain 6,5° nostokulma.

Tigerin raudat ovat pysyneet hyvin samoina koko ammattilaisuran ajan. Lapamallit ovat muuttuneet minimaalisesti vuosien varrella mutta Woodsin speksit varren, svingipainon ja nostokulman suhteen ovat pysyneet täysin samana. Tigerin varsien pohjalle on aina upottettu puinen tappi, joka pehmentää teräsvarren värähtelyä osumassa.  Tiger on pelannut True Temperin Dynamic Gold X100 varrella 90-luvun lopulta lähtien. Nämä teräsvarret on tipattu 1/4 tuumaa tehden niistä tavallista jäykemmät. Woodsin raudat ovat standardi pituiset ja svingipaino D5, nostokulmat ovat nykypäivän standardia heikommat wedgen ollessa 48°.​ Raudoissa suurimmat muutokset tulivat lie-kulmissa, joita Tiger sääti svingin planen muuttuessa uran aikana. 

Wedgeissä Woods on käyttänyt samoja Dynamic Gold S400 varsia koko uran ajan. Wedgejen bouncen grindit ovat vaihdelleet hieman eri tekniikoiden mukaan. Tiger on kutienkin aina palannut takaisin tourilla hyvin tavalliseen dual sole malliin, jossa bouncen kanta ja takaosa hiotaan helpottaen mailan avaamista korkeampia lähilyöntejä varten.

Alkuperäinen artikkeli ja siihen liittyvä mielenkiintoinen podcast PGA Tourin välineistä löytyy sivustolta: Golfwrx.com

 

Etsi luettavaa