Hyppää sisältöön

Mullistaako tämä ihmeellinen putteri pelin – golfinfluensseri esitteli uuden tavan putata

Rick Shiels testasi uutuusputteria tuoreella YouTube-videollaan.

Rick Shiels testasi tuoreella YouTube-videolla täysin uudenlaista putteria ja tapaa putata. Pikatestin perusteella perinteinen putteri ja puttityyli pitää vielä pintansa.

Englantilainen golfinfluensseri Rick Shiels on suosituimpia golftubettajia, jolla on yli miljoonaa tilaajaa YouTubessa. Kanavalla taajaan videoita julkaiseva englantilainen golfammattilainen esitteli eilisellä videollaan uuden putterin – ja täysin uudenlaisen tavan putata.

Kyseessä on yhdysvaltalainen Straight Shotz -putteri, jota käytetään täysin eri tavalla kuin tavallista putteria. Alkuasennossa seistään pallon takana ja mailaa liu’utetaan viheriön pintaa pitkin ennen ja jälkeen osuman. Putterista pidetään kiinni yhdellä kädellä.

Mailan varsi on kiinnitetty lavan keskiosaan, ja lapaa työnnetään pallon takaa.

Etuna on tietenkin se, että tähtääminen on helpompaa, kun katse osoittaa suoraan reikää kohti, eikä 90 astetta väärään suuntaan, kuten golfissa on tapana.

Uuden putterin vaatima lyöntiasento ei ole kuitenkaan ongelmaton, kuten Shiels alla olevalla videolla kertoo. Golfin sääntöjen mukaan pelaaja ei saa seistä puttilinjan jatkeella, mikä vaikuttaa siten, että puttiasento ei ole tasapainoisin mahdollinen vaan siinä asetutaan pallon sivulle mahdollisimman lähelle puttilinjan jatketta.

Ihmeputterin toinen heikko kohta on se, että mailan pohja saattaa välillä tarrautua viheriön kiinni, kun sitä liu’uttaa griiniä pitkin.

Ostointoa saattaa lieventää myös se, että Straight Shotz -putteri ei ole myöskään – ainakaan vielä – golfin kattojärjestöjen USGA:n ja R&A:n hyväksymä. Toisin sanoen sitä ei voi käyttää kilpailussa. Valmistaja korostaa sivuillaan, että tarkoituksena ei ole ollut valmistaa putteria kiertuepelaajille.

”Haluamme auttaa tavallisia puttaajia upottamaan enemmän lyhyitä ja enemmän pitkiä putteja sekä vähentämään kolmen putin viheriöitä. Lisäksi haluamme auttaa erityisgolfareita ja puttijipsistä kärsiviä”, valmistaja uskoo.

Rick Shielsin pikatestin perusteella tavallinen putteri toimi paremmin kuin Straight Shotz Putter. Pisimpänä miinuksena hän näki mailan takertumisen lyöntipintaan putin aikana.

Videon perusteella putterista, jota myydään tarjoukselle 199 dollarilla, ei ehkä ole odotettavissa suurta myyntimenestystä – ellei sitä ota käyttöönsä muuan Bryson DeChambeau.

Tämä tietysti vaatisi sen, että putteri menee kattojärjestöjen tiukan seulan läpi.

Rick Shielsin YouTube-kanava

Etsi luettavaa