Hyppää sisältöön

Mizunon rautainen paluu – kaksi vuotta, kolme major-voittoa

Mizuno julkisti tämän kuun alussa kolme uutta huippuluokan rautaa.

Mizuno haluaa luoda parhaita tuotteita – ja tästä on esimerkkinä uudet JPX 919 -rautamailat.

MYÖS JÄTTIYRITYKSET ovat lähteneet liikkeelle pienestä. Tämä pätee myös 1900-luvun alussa perustettuun Mizunoon, joka on laajentunut kahden veljeksen pyörittämästä osakalaisesta urheiluvälineliikkeestä globaaliksi urheiluvälineiden valmistajaksi.

Golfmailojen valmistamisen se aloitti jo 1930-luvulla, ja nykyään golf kattaa yrityksen liikevaihdosta kolmasosan. Tärkeä osa Mizunon golfvalikoimaa ovat rautamailat, joissa yritys hyödyntää pitkää japanilaista teräksen takomisen kulttuuria ja osaamista.

Viimeisin esimerkiksi japanilaisyrityksen jalosta teräksen takomisen taidosta ovat syyskuun alussa julkaistut JPX 919 -raudat.

Suurin osa Mizunon rautamailamalleista valmistetaan takomalla.

Suurin osa Mizunon rautamailamalleista valmistetaan takomalla.

Mizuno Golf

MIZUNON RAUTAMAILOJEN erinomaisuudesta kertoo paljon se, että vuosien varrella moni ammattilaispelaaja on valinnut ne työkaluikseen. Mizunon suosio oli suurimmillaan 90-luvulla, jolloin parhaina vuosina neljäsosa kiertuepelaajista käytti Mizunon rautoja.

Tilanne muuttui, kun suuret kilpailevat välinemerkit ottivat kiertueet ja tour-pelaajat merkittäväksi osaksi markkinointistrategiaansa ja alkoivat maksaa menestyville pelaajille suuria summia mailojensa käyttämisestä. Yhden kauden aikana Mizuno putosi tourin suosituimmasta rautamailamerkin paikalta neljännelle sijalle.

Parin viimeisen vuoden aikana Mizuno on saanut jälleen talliinsa menestyviä kiertuepelaajia, vaikka se ei ole tehnyt kaikkien kanssa diiliä. Syy johtuu siitä, että suuria summia pelaajille pulittanut Niken lopetti välineiden valmistamisen.

Moni entinen Niken pelaaja ei ole joko saanut mieleistään sopimusta tai sitten on halunnut säilyttää vapautensa valita vapaasti omat mailansa.


Koepka kaivoi naftaliinista vanhan setin Mizunoita ja samaan kauteen sattui hänen uransa merkittävin tasonnosto.


MIZUNON TALLIPELAAJIA ovat muun muassa entinen maailmanlistan ykkönen Luke Donald, PGA Tour -pelaaja Jhonattan Vegas ja tällä kaudella suuren läpimurron tehnyt Eddie Pepperell. Naispelaajista tunnetuin on kaksinkertainen major-voittaja Stacy Lewis.

Tällä hetkellä tunnetuin pelaaja, jolla on Mizunon raudat bägissään, on kuitenkin Brooks Koepka, kolminkertainen major-voittaja. Hän ei saa rahaa siitä, että hän pelaa Mizunon raudoilla.

Koepkan tarina on mielenkiintoinen, sillä hänen piti aloittaa Mizunon miehenä jo kaudella 2014. Japanilaismerkki ehti jo valmistaa hänelle oman rautasetin, JPX 900 Tour -mallin, mutta Nike nappasi välistä lupaavan ja aggressiivisesti pelaavan nuorukaisen, eikä yhteistyö Mizunon kanssa päässyt alkamaan.

Tilanne muuttui, kun Nike vetäytyi vuoden 2017 päätteeksi välinemarkkinoilta ja antoi pelaajille  vapaat kädet valita itselleen uudet mailat. Koepka kaivoi naftaliinista vanhan setin Mizunoita ja samaan kauteen sattui hänen uransa merkittävin tasonnosto, kun hän kesäkuussa 2017 voitti uransa ensimmäisen major-turnauksen, US Openin. Tänä vuonna hän on kartuttanut major-tiliään toisella US Open- ja ensimmäisellä PGA Championship -voitolla.

Entisistä Niken pelaajista Mizunon talliin ovat epävirallisesti siirtyneet myös Paul Casey ja Rory Sabattini.

MIZUNOLLA ON rautamailoissa kaksi eri tuotelinjaa: MP- ja JPX-sarja. Vaikka MP-sarja on tehty parempia pelaajia silmällä pitäen, on moni tour-pelaajista ottanut käyttöönsä JPX 900 -sarjan Tour-version eli juuri Koepkaa silmällä pitäen suunnitellun mallin.

Uudesta JPX 919 -mallistosta löytyy Tour-mallin lisäksi myös JPX Forged ja JPX Hot Metal -versiot. Tour- ja Forged -mailat ovat taottuja ja Hot Metal on valmistettu valamalla.

Sisarimallit poikkeavat toisistaan paitsi muotoilun, valmistustavan ja materiaalien osalta. Yksi asia kuitenkin yhdistää niitä, kuten tämän yli satavuotiaana japanilaisyrityksen kaikkia hyödykkeitä: halu luoda kuluttajille maailman parhaita tuotteita.

 

Etsi luettavaa