Hyppää sisältöön

Mizunolta kolme uutta rautamailaa

Mizuno JPX900 -rautamailamallisto

Japanilaismerkin uudesta JPX900-sarjasta löytyy kolme erilaista mallia eritasoisille pelaajille.

Mizunolla on pitkään ollut rautamailamallistossaan aktiiviharrastajille suunnattu MP-sarja sekä harrastajien tarpeiden mukaan suunniteltu JPX-sarja (aiemmin MX-nimellä tunnettu). Merkin tour-pelaajat, kuten Luke Donald, Stacy Lewis ja Chris Wood, ovat valinneet työkalunsa MP-sarjasta, mutta nyt tilanne saattaa muuttua. Uudet JPX900-raudat tarjoavat vaihtoehdon eri tasoisille golfareille.

Takomisen taidetta

”Japanilainen teräs” tuo monille mielikuvia samuraista ja katanoista. Mizuno on tunnettu taotuista rautamailoistaan – #nothingfeelslikeamizuno, kehuu merkin mainos-hashtag. Mailat taotaan Hiroshiman tehtaalla hyväksi havaitulla Grain Flow -tekniikalla – katso artikkelin lopusta hieno video tehtaan syövereistä!

Viime vuosina Mizuno on korostanut erityisesti materiaalitekniikan osaamistaan.

Uudet JPX900-sarjan rautamailat jatkavat uusien innovaatioiden linjalla. Syyskuussa myyntiin tulevat mailat ovat saaneet nimekseen JPX900 Hot Metal, JPX900 Forged ja JPX900 Tour.

Mailojen juju piilee materiaalivalinnoissa. Kukin maila on tehty eri teräksestä ottaen huomioon kohderyhmän tarpeet.

Uusi teräslaatu yhdistää nopeutta ja säädettävyyttä

JPX900 Hot Metal on suunnattu kehittyville pelaajille. Chromoly-teräksestä valettu maila on malliston anteeksiantavin ja auttaa pelaajaa eniten. Mizunon mukaan huonot osumat eivät pahemmin pudota pallon lähtönopeutta, ja suurikokoinen, kehäpainoinen lapa auttaa pitämään suunnan. Nämä ovat tuttuja ns. game-improvement-rautojen ominaisuuksia.

Uutta sen sijaan on muokattavuus. Valettujen rautamailojen suurin puute on ollut rajattu mahdollisuus taivuttaa lapaa pelaajan tarpeiden mukaan.

”Olemme etsineet materiaalia, joka tuo lisää lähtönopeutta palloon, mutta joka mahdollistaa myös fittaamisen. Chromoly ratkaisee tämän ongelman”, kertoo Mizunon mailojen suunnittelusta vastaava Chris Voshall.

Tämä on hyvä uutinen kaikille ”helpommilla” raudoilla pelaaville, sillä kompromisseja fittauksen suhteen ei tarvitse tehdä.

Tour, Forged, Hot Metal. JPX900-sarjasta löytyy sopiva lapamalli jokaiselle.

JPX900-sarjasta löytyy sopiva lapamalli jokaiselle.

Mizuno

Boron-teräs tuntuu pehmeltä, mutta on kova ja kestävä.

Mizuno on jatkanut viime kauden innovaation, Boron-teräksen, kehittelyä. Taottujen JPX900 Forged -rautojen kohderyhmänä ovat aktiiviharrastajat, jotka kaipaavat anteeksiantavuutta, mutta haluavat muokata pallon lentorataa. Keskikokoinen lapa sopii laajalle pelaajajoukolle.

Boron-teräs tuntuu pehmeältä, mutta on Mizunon normaalisti käyttämää terästä kovempaa. Boron eli boori on alkuaine, jonka lisääminen seokseen muuttaa teräksen lujuutta. Tämä mahdollistaa ohuemman lyöntipinnan takomisen, mikä taasen kasvattaa pallon lähtönopeutta.

Ohuemmaksi taottu lyöntipinta myös mahdollistaa painon jakamisen mailan kehälle. Uuden PowerFrame-muodon sanotaan lisäävän vakautta ja pitämään pallon lähtönopeuden korkeana myös huonoilla osumilla.

”Jos tekisimme vain yhden, kaikille maailman golfareille sopivan mailan, olisi se JPX900 Forged”, Voshall kehuu ja jatkaa: ”Lapa on sopivankokoinen tour-pelaajien makuun, mutta antaa huonot osumat anteeksi ja on todella ’nopea’ lyöntipinnaltaan.”

Tour-malli hämärtää rajaa MP-sarjaan

Useimmat Mizunon huippupelaajat ovat perinteisesti pelanneet MP-sarjan taotuilla raudoilla niiden erinomaisen tuntuman vuoksi. Uusi JPX900 Tour yhdistää MP-sarjan tuntuman ja JPX-sarjan anteeksiantavuuden kiinnostavaksi yhdistelmäksi.

Lapa on taottu 1025E-teräksestä, jota käytetään myös MP-sarjassa. Lavan pohja on kapea, yläreuna ohut eikä offsettiä ole kuin nimeksi. Harjattu viimeistely korostaa mielikuvaa huippupelaajan mailasta.

Vaikka lapa on pienikokoinen, sanotaan PowerFramen auttavan pelaajaa epäpuhtaissa osumissa. Mailojen nostokulmat ovat lähempänä ”perinteistä”, mikä on tärkeää monelle huippupelaajalle. Lapa muistuttaa kuvien perusteella melko lailla edellisvuosien MP-sarjalaisia, mikä on poikkeuksellista JPX-sarjan raudoille.

Mizuno hämärtää JPX900 Tour -mallilla rajaa MP-sarjaan. Japanilaismerkki ikään kuin modernisoi tuntumapelaajan mailan ja asettaa kovan kilpailijan sekä omalle MP-sarjalleen että toisten merkkien huippumailoille. JPX900 Tour päätyy varmasti maailman huippujen bägiin – olisiko tässä esimerkiksi Stacy Lewisin uusi työkalu?

  Millainen, kenelle sopii? Jujut
JPX900 Hot Metal 

Helpoin, ”game-improvement”. Aloittelijat ja kehittyvät pelaajat hyötyvät eniten.

Valettu, mutta nosto- ja lie-kulmat säädettävissä.

JPX900 Forged

Anteeksiantava muoto ja ”kuuma” lyöntipinnaltaan. Sopii laajalle pelaajakunnalle.

Taottu, mutta Boron-teräs ja PowerFrame tuovat pituutta ja anteeksiantavuutta.

JPX90 Tour

MP-sarjan tuntuma, mutta anteeksiantava muoto. Hyvän pelaajan maila.

Taottu huippumaila: pienempi lapa, pallon lentorataa pystyy helposti muokata.

Jos alla oleva videoupotus ei toimi, lataa sivu uudelleen.

 

 

Etsi luettavaa