Hyppää sisältöön

Mizuno ST190 ja Mizuno ST190G: Vakavasti otettava haastaja

ST190 sopii erityisesti pelaajille

Mizuno tunnetaan taidokkaasti taotuista rautamailoistaan, mutta tiesitkö, että japanilaismerkki on ollut edelläkävijä myös metallipuiden valmistuksessa.

MIZUNO KEHITTI ensimmäisenä titaanista valmistetun draiverin. Lisäksi se esitteli ennen muita hiilikuidusta valmistetun kruunun. Myös liukuvat painot lavan pohjassa ovat Mizunon keksintö.

Vaikka Mizuno onkin kehittänyt paljon uutta, se ei ole saanut puumailoissa yhtä vahvaa jalansijaa kuin raudoissa. Mizunon ST190 ja ST190G-draiverien myötä tilanne saattaa muuttua.

Mizunon uutuudet tulivat myyntiin helmikuussa. Mailat poikkeavat toisistaan eniten siinä, että ST190G-mallin pohjassa on kaksi lavan poikki pituussuunnassa kulkevaa kiskoa, joita pitkin painoa voidaan siirtää eteen ja taakse, kun taas ST190:n pohjan takaosassa on 6 gramman kiinteä painolaatta.

Testaajat kiinnittivät huomiota yhteen mielenkiintoiseen asiaan: alkuasennossa draiverit näyttivät siltä, että nostokulmaa olisi todellisuutta enemmän. Testimailoissa ST190G:n nostokulma oli 9 astetta ja ST190:n 9,5 astetta, mutta silmämääräisesti näytti siltä, että loftia olisi ollut aste, puolitoista enemmän.

TRACKMAN-TUTKAN perusteella pallo lähti molemmilla mailoilla helposti korkealle kaarelle. Sen lisäksi palloille tuli myös mukavasti mittaa.

”Pallo lentää toistuvasti pitkälle. Ulkonäkö sopii silmään, ja alkuasennossa näyttää siltä kuin mailassa olisi enemmän loftia. Se lisää itseluottamusta”, yksi testaajista kommentoi 190G-versiota.

Testilyöntien perusteella mailat olivat myös anteeksiantavia eli pallo lähti kovaa lavasta myös hieman huonommissa osumissa. Pientä kritiikkiä tuli kuitenkin siitä, että mailan antama palaute osumista ei ollut kovinkaan tarkka.

”Helpontuntuinen, mutta erilaiset osumat tuntuvat läiskähtävän lavassa vähän samalla tavalla”, yksi testaajista arvioi.

Testimailoissa oli Fujikura Atmos S5 -varsi, joka oli testaajien makuun aavistuksen liian löysä. Painavampi varsi olisi varmasti parantanut mailojen tuntumaa.

Kolme faktaa

  1. Mailojen lyöntipinta on valmistettu SP700-titaaniseoksesta, joka on yli 10 % vahvempi kuin 6-4-titaaniseos, jota yleisesti käytetään golfmailojen valmistuksessa.
  2. ST190G-version pohjassa on kaksi 7 gramman painoa, joilla mailan painotuksia voi säätää draw- tai fade-painotteiseksi.
  3. Lapojen pohjassa oleva aaltoileva rakenne (Amplified Wave Sole) suurentaa lavan hyvän osuman aluetta.

Suositushinnat: 449 € (ST190) ja 499 € (ST190G)

Mizunon ja muiden suurten välinevalmistajien uutuustuotteita pääsee kokeilemaan tulevana viikonloppuna (15.-17.3.) pidettävillä GoExpo Golf -messuilla, jotka pidetään Messukeskuksessa.

Etsi luettavaa