Hyppää sisältöön

Mizuno MP-18 SC ja MMC: Taotut kaunottaret

Mizunon MP-18 MMC -mallissa on käytetty teräksen lisäksi volframia ja titaania. Mizunon MP-18 SC -mallista on sirolapainen

Japanilaiset osaavat takoa hiiliteräksestä upeita tuotteita oli kyseessä sitten samuraimiekka, kokkiveitsi tai golfmaila. Ei siis ihme, että monet golfarit ovat menettäneet sydämensä Mizunon valmistamille rautamailoille.

Mizunon MP-18-mailat ovat ilo silmälle, mutta miten ne toimivat käytännössä? Testasimme kehäpainoisia MP-18 SC- ja MMC -malleja, joiden lisäksi mallistoon kuuluu myös MP-18 MB -setti, joka on perinteinen blade-malli.

Alkuun on todettava, että Mizunon taotut MP-18 SC ja MMC ovat hyville pelaajille suunnattuja mailoja, jotka eroavat toisistaan siinä, että MMC-mallin valmistuksessa on käytetty teräksen lisäksi painavaa volframia ja kevyttä titaania.

Eripainoisia metalleja hyödyntämällä lavan sweet spot on hivenen suurempi kuin sisarmallissa. MMC-mallissa painopiste on myös hivenen alempana kuin SC:ssä, joten sen nostokulmat ovat pari astetta SC-mallia jyrkemmät. Esimerkiksi MMC-rautakuutosen nostokulma on 28 astetta, kun SC-mallissa se on 30.

Mizunolla tunnetaan laadukkaasta työnjäljestä.

Mizunolla tunnetaan laadukkaasta työnjäljestä.

Mizuno

Silmämääräisesti eroa kahden eri mallin välillä ei havaitse, kun lavan laskee alkuasennossa pallon taakse. Molemmat mailat ovat pelkistettyjä ja siroja, ja ne asettuvat pallon taakse nätisti.

Myöskään testissä suurta eroa mailojen välillä ei pystynyt havaitsemaan. Molemmat mallit tarjoavat erinomaisen tuntuman, eikä lyöntitutkan perusteella pallon lentoradassa ole havaittavissa suuria eroja.

Anteeksiantaviin rautamailoihin verrattuna pienilapaiset Mizunot rankaisevat tietenkin huonoista osumista, mutta keskelle osuessaan pallo ampaisee yllättävän pitkälle.

Koska sweet spot on pienehkö, mailat eivät sovi aloittelevalle pelaajalle. Mizunot eivät ole myöskään budjettipelaajan valinta, sillä rautasetin hinta nelosesta ylöspäin kohoaa reippaasti päälle tuhannen euron.

Sen sijaan singel-pelaajalle nämä mailat tarjoavat varmasti paljon iloa, ja on varmaa, että kauden aikana ne keräävät ihailua pelikavereiden keskuudessa.

Hinnat (4–pw): SC 1 225 € / MMC 1 360 €


Huom!

Mikäli kokee pienilapaiset Mizunot liian vaikeiksi, mutta silti himoitsee näitä kaunottaria, voi harkita pitkien rautojen korvaamista MP-18-malliston MMC Fli-Hi-raudoilla (saataviilla 2–5). Niiden paksuhko ja leveähkö pohja helpottaa pallon saamista ilmaan, vaikka mailanpään nopeus ei huimaisikaan päätä.


 

Etsi luettavaa