Hyppää sisältöön

Mizuno haluaa tosissaan olla peluri myös puumailoissa

Mizunon julkaisi uudet ST-sarjan draiverit. ST-X-mailan lapa on korkeampi kuin ST-Z:n nuppi.

Mizuno julkaisi uudet ST-sarjan draiverit ja väyläpuut. Ne ovat kolmen vuoden kasvutarinan tulos japanilaiselta merkiltä, joka tunnetaan ennen kaikkea taotuista rautamailoistaan.

Kolmisen vuotta sitten Mizuno julkaisi ST-180 draiverin. Se oli iso askel yritykselle, joka ei ollut pitkään aikaan ollut merkittävä tekijä puumailoissa.

ST-180 sai laajalti hyvää palautetta ja erottui edukseen sähäkällä sinisellä värillä. Seuraavaksi julkaistiin entistä kehittyneempi ST-200 malli.

Hiljattain japanilainen merkki julkaisi uusia draivereita ja väyläpuut, joiden mallinimi on ST-X ja ST-Z.

Nyt uusimpia versioita on kehitetty erityisesti lyöntipituuden maksimoimiseksi –ja äänimaailman parantamiseksi.

Molemmissa uutuusmalleissa lyöntipinta on tehty Mizunon kehittämästä SAT 2041 Beta Ti -materiaalista. Se tarkoittaa metallisekoitetta, jossa on käytetty titaania, vanadiini, alumiinia ja tinaa.

Alunperin autoteollisuuteen kehitetty materiaali on 17 prosentti vahvempaa ja 8 prosenttia joustavampaa kuin perinteisesti mailoissa käytetty titaani.

Silmiin pistävää on myös siirrettävien painojen puute, niille ei ilmeisesti ole enää nähty tarvetta. Tämä johtunee siitä, että hyvin harva pelaaja alkusäätöjen jälkeen muokkaa mailansa painopistettä. 

Mizuno ST-X:n nupissa painoa on enemmän kanassa, eli se on draw-painotteinen. ST-Z-lavassa painoruuvi on keskellä.

Mizuno ST-X:n nupissa painoa on enemmän kanassa, eli se on draw-painotteinen. ST-Z-lavassa painoruuvi on keskellä.

Mizuno Golf

Matalampi ST-Z tuottaa poraavan kaaren

Matalaprofiilinen Z-lapa on tuottaa valmistajan mukaan suoran ja porautuvan lentokaaren. Lavan hiilikuitukomposiittinen kansi on sijoitettu keskelle lapaa ja painopiste mahdollisimman alas.

Lavan asento on neutraali, mutta säädettävän holkin avulla sitä on mahdollista säätää neljä astetta.

ST-Z mallista on saatavilla myös väyläpuut. Klassisen muotoilun ja teknologisten innovaatioiden yhdistelmä varmasti sopii Mizunon merkkiuskollisille pelaajille.

Suositushinnat: 499 € (draiveri) ja 359 € (väyläpuut)

Korkeampi ST-X tuottaa draw’ta

Korkeaprofiilinen X on suunniteltu tuottamaan vahva draw-kierre. Lavan hiilikuitukomposiittinen kansi ja painoruuvi on sijoitettu enemmän lavan kannan puolelle. Se edesauttaa lavan kääntymistä ja draw-kierteen tuottoa.

Pelaajien testeissä Mizuno kertoo yllättävän monen kilpapelaajankin valinneen X-mallin. Lavan asento on tässäkin mahdollista säätää holkin avulla, ja se istuu pallon taakse yllättävän neutraalisti. 

Hitaammalla svinginopeudella lyöville Mizuno suosittelee J-spec-mallia. Vakiona mailassa on erittäin kevyt (39 grammaa) MFusion-grafiittivarsi

Uudet ST-sarjan tuotteet saatavilla golfliikkeistä helmikuusta alkaen. 

Suositushinta: 499 €

Etsi luettavaa