Hyppää sisältöön

Mitoita itsellesi mailat ja pelaa paremmin

Oikea lie-kulma tarkoittaa suorempia lyöntejä.

Tiesitkö, että mailan mitoittaminen omaan svingiin sopivaksi voi parantaa peliäsi merkittävästi. Wilson Staffin tuotepäällikkö Juha Kivilahti kertoo, mitä kaikkea mailamitoitus eli customfittaus pitää sisällään.

Juha Kivilahti suosittelee pelaajia ostamaan mailat fittauksen kautta. Oikeilla asetuksilla varustettu maila auttaa pelaajaa pelaaman paremmin.

”Oikea maila tuo pelaajan vahvuudet esiin, mutta tukee myös heikoilla hetkillä, jolloin lyönti ei lähde niin kuin pitäisi”, Kivilahti sanoo.

Fittauksessa laitetaan grippi, varsi ja lapa sopimaan pelaajan svingiin ja ominaisuuksiin.

1. Grippi

Gripin oikea paksuus on tärkeä, jotta et joudu puristamaan mailasta liikaa ja saat ranteet toimimaan oikein lyönnin aikana. 

2. Varsi

Varteen vaikuttavat pelaajan taitotaso, mailanpäännopeus ja tapa lyödä palloa. Sen mukaan katsotaan varteen oikea paino, materiaali ja jäykkyys. Myös varren pituus on muuttuja, joka huomiodaan mailamitoituksessa.

3. Lapa

Lavan valitaan myös taidon mukaan. Aloittelijat ja klubipelaajat tarvitsevat isojen ja kehäpainosten lapojen anteeksiantavuutta, koska eivät osu niin helposti keskelle lapaa. Kilpapelaajat arvostavat siroa ulkonäköä, koska se tarkoittaa sitä, että mailalla voi työstää erilaisia kierteitä.  Lavan lie-kulmaan vaikuttavat esimerkiksi käsien tai jalkojen pituus suhteessa keskivartaloon. 

Wilson Staffilla mailojen kategorisointi auttaa oikean lavan valitsemassa

Etsi luettavaa