Hyppää sisältöön

Mitä bägissä, veljekset Højgaard? He ovat kuin kaksi marjaa – välineitä myöten

Rasmus ja Nicolai Højgaard ovat vasta 20-vuotiaita mutta moninkertaisia European Tour -voittajia. KUVA: GETTY IMAGES

Identtiset kaksoset Nicolai ja Rasmus Højgaard ovat voittaneet yhteensä viisi European Tourin kilpailua. Heitä ei meinaa erottaa toisistaan myöskään bägiensä sisällön perusteella.

Kun Nicolai Højgaard voitti viime sunnuntaina Ras Al Khaimah Championshipin, Rasmus Højgaard riensi ensimmäisenä onnittelemaan kaksoisveljeään.

Kyseessä oli Nicolain toinen voitto DP World Tourilla. Rasmus-veljellä ykköstiloja on yksi enemmän. Eikä nuorilla miehillä ole ikää kuin 20 vuotta.

Vaikka Rasmus on voittanut yhden kilpailun enemmän, Nicolai on miesten maailmanlistalla 41 sijaa korkeammalla kuin Rasmus. Hänen sijoituksensa on 67:s Rasmuksen ollessa 108:ntena.

Identtisten kaksosten ura on edennyt lähes identtistä polkua pitkin, ja sama pätee heidän välineisiinsä.

TayloMade kiinnitti veljekset jo vuonna 2019, kun lahjakkuudet siirtyivät ammattilaiseksi. Bägin neljästätoista mailasta yhtä lukuunottamatta kaikki ovatkin yhdysvaltalaisen välinemerkin pajalta.

Stealth-draiveri ja blade-raudat

Kummatkin pelurit ovat siirtyneet TaylorMaden uuteen Stealth-malliston Stealth Plus -draiveriin, mutta puu 3 on molemmilla vanhempaa mallia: Sim2 Max.

Pieni ero välineistössä tulee siinä, että Nicolailla on käytössään puu-5, kun taas Rasmus luottaa hybridiin. Molemmat spoonin tapaan ovat Sim2-malliston mailoja.

Nicolailla on P7TW-raudat. Rasmuksen valinta on P7MB-malli. Kummatkin raudat ovat pienilapaisia bladeja, mutta P7TW eli Tiger Woodsin nimikkomalli on hieman suoraviivaisempi muotoilultaan.

Kummallakin veljellä on TaylorMaden Hi-Toe Raw -malliston kolme wedgeä. Nicolailla on Hi-Toe 2 Raw -malli ja Rasmuksella Hi-Toe Raw. Nicolain gap-wedgessä on kaksi astetta enemmän nostokulmaa kuin Rasmuksen.

Bägin tuloksentekomaila eli putteri ei kummallakaan ole TaylorMaden vaan Scotty Cameronin. Nicolailla on mallet-mallinen Fastback 1.5. Rasmuksen Special Select Masterful Tourtype SSS:ssä on blade-lapa.

Pallona sekä Nicolai että Rasmus käyttävät TaylorMaden TP5:ttä.

MailaNicolai HøjgaardRasmus Højgaard
DraiveriTaylorMade Stealth Plus (10,5°)TaylorMade Stealth Plus (10,5°)
Puu-3TaylorMade Sim2 Max (16,5°)TaylorMade Sim2 Max (15 °)
Puu-5 / hybridiTaylorMade Sim2 Max (18°)TaylorMade Sim2 Rescue (19°)
RaudatTaylorMade P7TW (4–PW)TaylorMade P7MB (4–PW)
WedgetTaylorMade Hi-Toe 2 Raw (52, 56 ja 60°)TaylorMade Hi-Toe Raw (50, 56 ja 60°)
PutteriScotty Cameron Fastback 1.5Scotty Cameron Special
Select Masterful Tourtype SSS

Etsi luettavaa