Hyppää sisältöön

Mitä bägissä? Näin usein pituuslyöjä Kyle Berkshire joutuu vaihtamaan draiverin nuppia – rautakolmonen lentää lähes 290 metriä

Pituuslyönnin kaksinkertainen maailmanmestari Kyle Berkshire esitteli kalustoaan Golf Digestille ja tuli samalla paljastaneeksi monta mielenkiintoista juttua välineistään.

Kyle Berkshire lyö palloa todella pitkälle, mutta kuten jutun pääkuvan paikalla olevalta videolta voi todeta, hän osaa myös pelata golfia.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että hänellä ei ole lainkaan väyläpuuta bägissään ja useimmiten hän lyö tiiltä rautakolmosella. Tämä ilmenee vuosien 2019 ja 2021 pituuslyönnin maailmanmestarin Golf Digestille antamassa haastattelussa, jossa hän esittelee välineensä.

Cobran mailoilla pelaavalle Berkshirelle rautakolmonen onkin luottomaila.

”Minulla ei ole bägissä lainkaan väyläpuuta, joten tämä on käytännössä se maila, jolla lyön tiiltä, koska lyön sillä kuitenkin yli 300 jaardia (280 metriä). En halua laittaa kaikkea peliin, koska haluan lyödä täysiä lyöntejä viheriöille useammilla rei’illä”, Berkshire kertoi haastattelussa.

Kyle Berkshire lyö rautaseiskalla yli 200 metriä. KUVA: KUVAKAAPPAUS

Pitkiä lyöntejä selittää myös se, että mailan nostokulma on 15 astetta eli puukolmosen verran. Rautakolmonen on 3D-tulostettu prototyyppi.

Pituuslyöntikilpailuissa Berkshiren käyttämät draiverit eroavat hieman siitä, mitä hän käyttää pelatessaan ”normaalia golfia”. Eroa on erityisesti nostokulmassa. Hän ei voi laittaa myöskään kaikkea peliin, koska pallon on kentällä mieluusti osuttava väylään – tai ainakin pysyttävä pelissä.

”Kun pelaan golfia Cobran draiverini nostokulma vaihtelee 6 ja 7 asteen välillä. Pituuslyöntikisoissa se vaihtelee puolestaan 1,5 ja 7 asteen välillä riippuen esimerkiksi tuulesta ja korkeudesta, jossa pelataan. Normaalisti draivini kantaa ilmassa noin 350 jaardia (320 metriä), mutta pisin mitattu draivini on 492 jaardia (450 metriä)”, Berkshire kertoi Golf Digestille.

Pitkälle lyömisellä on kieltämättä etunsa, mutta kalliiksi se tulisi, ellei Berkshirellä olisi välinesponsoria. Lavat eivät nimittäin kestää kauaa näin kovaa takomista.

”Voin lyödä draiverilla 30–50 kertaa, ennen kuin se pitää vaihtaa. Ei siksi, että se menisi murtuisi, vaan siksi, että lyöntipinta litistyy”, Berkshire sanoo.

Samasta syystä hänellä löytyy bägistä yleensä useita draiverin nuppeja.

Rautaseiskalla ja sitä pidemmillä mailoilla Berkshiren lyöntien kokonaismitta on yli 200 metriä! Tämä selittyy varmasti osittain mailojen nostokulmilla, jotka lienevät rautakolmosen tapaan normaalia vahvemmat. Toisaalta wedgeissä nostokulmaa on rutkasti.

Esimerkiksi hänen lob wedgensä on peräti 62-asteinen – ja silti pallo lentää sillä yli 100 metriä.

MailaMerkki ja malliLyöntimatka kentällä
DraiveriCobra LTDx LS329 metriä
Rauta 3Cobra King Forged Tec KB 3D-protortyyppi (15°)288 metriä
Rauta 4Cobra King Forged Chrome256 metriä
Rauta 5Cobra King Forged Chrome238 metriä
Rauta 6Cobra King Forged Chrome219 metriä
Rauta 7Cobra King Forged Chrome201 metriä
Rauta 8Cobra King Forged Chrome187 metriä
Rauta 9Cobra King Forged Chrome174 metriä
PWCobra V Grind Raw (48°)151 metriä
GWCobra V Grind Raw (54°)137 metriä
SWCobra V Grind Raw (58°)123 metriä
LWCobra V Grind Raw (62°)105 metriä

Mainos

Black Week Golf Skyssä 21.11.–27.11.

Katso kaikki Black Week -tarjoukset.

Etsi luettavaa