Hyppää sisältöön

Mitä bägissä? Harrastajapelaaja, kiinnitä huomiota Sami Välimäen puumailojen nostokulmaan

Sami Välimäki ja Väinö Viitaharju pelasivat joulukuussa Mauritiuksella. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki on palannut DP World Tourin kärkinimiin tällä kaudella. Tällaisilla välineillä hän on lähellä voittoa jo kahdessa kilpailussa.

Sami Välimäki on upeasti kuudentena DP World Tourin rankingissa, kun kautta 2023 on karkeasti ottaen pelattu ensimmäinen neljännes.

Vuoden 2020 European Tourin tulokas on sijoittunut kaksi kertaa toiseksi. Lisäksi hän on ollut kerran kymmenes ja kerran yhdestoista. Kymmenenneksi 24-vuotias sijoittui kauden ensimmäisessä Rolex Series -kisassa, Abu Dhabi Championshipissä.

Parin viikon tauon jälkeen Välimäki on jälleen töiden parissa, kun Etelä-Afrikassa pelataan torstaista alkaen SDC Championship, joka on yhteinen koitos Sunshine Tourin kanssa.

Hyvä menestys vaatii luonnollisesti sitä, että kaikki pelin palaset ovat kohdallaan – aina välineitä myöten. Otimme selvää, millaisella setillä Välimäki on napsinut huippusijoituksia kiertueella. Tiedot työkaluista GoGolfille tarjosi Samin caddie Väinö Viitaharju.

Täysi setti Callawayn mailoja

Välimäki on Callawayn sopimuspelaaja, ja hänen bäginsä kaikki mailat ovat yhdysvaltalaismerkin valikoimasta.

Draiveri on hyville pelaajille suunnattu Triple Diamond S, jossa on sääntöjen sallimaa maksimikokoa hieman pienempi lapa. Painotustensa ansiosta se tarjoaa poraavan lentokaaren.

Klubipelaajan kannattaa kiinnittää huomiota paitsi draiverin myös puukolmosen nostokulman määrään. Välimäen draiverissa on 10,5 asteen nostokulma ja spoonissa 16,5 astetta eli 1,5 astetta enemmän kuin ammattilaisilla tyypillisesti.

Suurempi nostokulman määrä luonnollisesti helpottaa pallon saamista ilmaan. Siksi myös monen harrastajan kannattaisi suosia nostavampaa väyläpuuta.

Hybridin sijaan Välimäki suosii Callawayn Utility-rautaa tai rautakakkosta. Rautoina hän käyttää Callawayn kehäpainoisia mutta kompakteja Callaway Apex TCB -mailoja. Samoja rautoja käyttää myös huippuvireinen Jon Rahm.

Lisäksi Välimäellä on kolme Callawayn Jaws-wedgeä, joiden nostokulmat ovat 50, 54 ja 58 astetta. Putterina hän käyttää Odysseyn (Pingin) Anser-mallista putteria, jonka mallinimike on White Hot OG Blue 1.

Sami Välimäen välineet 2023

MailaLapaVarsi
DraiveriCallaway Paradym Triple Diamond S (10,5°)Hzrdus Smoke Blue RDX 60g TX
Puu 3Callaway Paradym 3HL (16,5°)Hzrdus Smoke RDX Red 70 g TX
Rauta 2Callaway X forded UTKBS Tour Hybrid Prototype 105X
Raudat (4–PW)Callaway Apex TCBTrue Temper AMT Tour white X100
WedgetCallaway Jaws Raw (50 ja 54°) ja Full Toe Jaws (58°)True Temper Dynamic Golf Tour Issue S400
PutteriOdyssey White Hot OG Blue 1

Kovaa peliseuraa Etelä-Afrikassa

Välimäki lähtee ”ulkoiluttamaan” mailojaan torstaina klo 12 Suomen aikaa todella kuumassa ryhmässä. Hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Espanjan Rafa Cabrera Bellon ja Etelä-Afrikan Ockie Styrdomin kanssa.

Styrdom on kaksinkertainen DPWT-voittaja tältä kaudelta. Helmikuussa Singaporessa hän vei voiton Välimäen nenän edestä. Cabrera-Bellolla on urallaan neljä voittoa pääkiertueelta. Vuonna 2016 hän edusti Eurooppaa Ryder Cupissa.

Lähtöajat

Etsi luettavaa