Hyppää sisältöön

Mitä bägissä, Brian Harman? The Open -voittajan draiverilla voisi harrastajakin pelata

Brian Harman otti sunnuntaina uransa ensimmäisen major-voiton. KUVA: GETTY IMAGES

Näillä välineillä voitettiin tänä vuonna The Open Championship.

Brian Harman vei viikonvaihteessa ylivoimaisesti The Openin voiton. 37-vuotiaasta vasurista tuli The Champion Golfer of the Year kuuden lyönnin erolla.

Harmanin voiton tae oli loistava puttipeli, ja hänen suurikokoinen putterinlapansa herätti monen tv-katsojan huomion. Kyseessä on TaylorMaden Spider Oversize -malli.

Harmanin muut välineet ovat Titleistin valmistamia. Koska Harmanin mailanpäännopeus on tour-pelaajaksi melko vaatimaton, hänen settinsä periaatteessa sopisi monelle hyvälle harrastajapelaajalle.

Tosin sillä erotuksella, että hänen rautojensa lie-kulma on muutettu melko flatiksi, koska mestari on vain 170 senttiä pitkä.

Tässä tuoreen major-voittajan välineet:

Draiveri: Titleist TSi2

Harman pelaa ”ylivuotisella” draiverilla, jonka jälkeen on tullut markkinoille TSr-mallisto. TSi2 melko anteeksiantava maila, jolla ei toisaalta ole yhtä helppo työstää erilaisia lyöntejä.

Harmanilla 9-asteinen nuppi on kiinni Graphite Designin Tour AD IZ -malliston stiff-jäykkyydellä varustetussa varressa. Japanilaisvalmistaja suosittelee kyseistä vartta pelaajille, joiden mailanpäännopeus vaihtelee 95–109 mph:n välillä.

Varsi siis sopisi periaatteessa myös varsin suurelle joukolle harrastajapelaajia. Tämä on melko harvinaista nykyään, kun huippupelaajista on tullut entistä atleettisimpia ja heidän mailanpäännopeutensa ovat sen myötä kasvaneet.

Harmanin mailanpäännopeus on 109 mailia tunnissa, eikä häntä tunneta mitenkään pitkälyöntisenä pelaaja. Yhdeksän PGA Tourin pelaajaa kymmenestä lyö draiveja Harmania vauhdikkaammalla svingillä.

Sen sijaan hänen draivinsa ovat sitäkin tarkempia, joten hän pystyy usein ottamaan draiverin käteen sellaisissakin tilanteissa, kun kilpakumppanit tarttuvat pitkään rautaan tai väyläpuuhun.

Väyläpuu: Titleist TSi2

Harmanin väyläpuut kuuluu samaan sarjaan kuin draiveri. Varsi on Fujikura Speeder 661 Evolution II. Varren jäykkyys on stiff ja nostokulmaa on 13,5 astetta.

Pitkät raudat: Titleist U-500

The Openissa Harmanilla oli bägissään kaksi Utility-rautaa (3 ja 4). Harman vaihtelee mailojaan varsin harvoin, sillä kyseinen malli tuotiin markkinoille jo vuonna 2019.

Utility-mailoissa Harmanilla on Project X HZRDUS Smoke Black 90 -varret.

Raudat 5–PW: Titleist 620 CB

Harmanin keskipitkät ja lyhyet raudat ovat Titleist 620 CB:t. Kyseessä on pienilapainen, mutta pienellä kehäpainoisuudella varustettu lapa. Lavat on kiinnitetty True Temperin S300 -varsiin, joka on monen hyvän harrastajapelaajan suosima malli.

MAINOS. Osta Titleist 620 CM -malliston raudat Golf Skyn verkkokaupasta. Tästä verkkokauppaan >>

Wedget: Titleist Vokey Design SM9

Harmanilla on kolme erikoiswedgeä bägissään: 50-asteinen gap wedge, 54-asteinen sand wedge ja 60-asteinen lob wedge, joissa on True Temper Dynamic Gold Tour Issue S400 -varsi.

MAINOS. Osta Titleist Vokey Design -wedget Golf Skyn verkkokaupasta. Tästä verkkokauppaan >>

Putteri: TaylorMade Spider OS

Harman on putannut TaylorMade Spider -putterilla lähes koko ammattiuransa ajan. Viimeiset vuodet hänellä on ollut bägissään Spider OS CB -putteri.

The Openissa putteri oli todella kuuma, sillä hän voitti viheriöllä keskitason peluria yli 11,5 lyönnillä. Kolmen metrin sisältä hän puttasi kisan aikana yhteensä 60 kertaa, joista reikään päätyi peräti 59 puttia.

Tuote on sen verran vanha, ettei sitä löydy uutena verkkokaupoista. Hyvällä lykyllä sellaisen voi löytää käytettynä netistä.

Etsi luettavaa