Hyppää sisältöön

Mitä bägissä, Sergio? Vapaana agenttina Garcia voi itse valita omat välineensä

Sergio Garcia otti ilon irti eilisestä voitosta PGA Tourilla.

Sergio Garcialla ei ole tällä hetkellä sopimusta yhdenkään välinevalmistajan kanssa. Siksi on mielenkiintoista kurkata miehen bägiin ja katsoa, mitä mailoja sieltä löytyy.

Sergio Garcia on pelannut syyskuussa käynnistyneellä PGA Tour -kaudella kolme kilpailua. Safeway Openissa ja US Openissa Garcia putosi cutista, mutta sunnuntaina Sanderson Farms Championshipissä tuli jättipotti ja kauan odotettu voitto. Garcian edellisestä PGA Tourin voitosta eli vuoden 2017 US Mastersista kerkesi kulua jo kolme vuotta.

Tarkoista rautalyönneistään tunnettu espanjalainen aloitti PGA Tourin uransa vuonna 1999. Ensimmäiset vuodet hän pelasi Titleistin mailoilla, mutta siirtyi vuonna 2003 TaylorMaden talliin. Yhteistyötä kesti vuoteen 2017 saakka, ja hän voittikin uransa toistaiseksi ainoan majorin nimenomaan TaylorMaden mailoilla.

TaylorMade purki pitkän yhteistyön pari vuotta sitten, kun pääomasijoitusyhtiö KPS Capital Partners osti TaylorMaden Adidakselta, eikä yhtiöllä ollut varaa pitää häntä Tiger Woodsin ja Rory McIllroyn jättisopimusten jälkeen. 

Callawayn kelkkaan Garcia siirtyi vuonna 2018. Suurta menestystä ei uusilla välineillä tullut, ja kaksikon yhteistyö tuli viime vuoden vaihteessa tiensä päähän.

Garcia on kertonut, että mailojen vaihtuminen ei ollut isoin ongelma, vaan pallon vaihtuminen. Sopimus edellytti, että hän käyttää Callawayn ja Odysseyn mailojen lisäksi välinemerkin Chrome Soft -pallo, joka ei kuitenkaan ollut Garcialle mieleinen.

Nyt hän on välinesopimuksista vapaa agentti ja saa päättää itse varusteensa, joilla pelaa.

”Mailan täytyy erityisesti tuntua ja näyttää hyvälle, vaikka minulla olisi maailman paras maila kädessä, mutta se ei näyttäisi hyvältä, en pelaisi sillä”, Garcia kertoi Abu Dhabin kilpailun jälkeen alkuvuodesta, kun hänellä oli bägi täynnä eri merkkisiä mailoja. 

Eilen päättyneessä kisassa Garcialla oli bägissään kolmen eri valmistajan mailoja.

PGA Tourin vapaista agenteista on ollut paljon puhetta viime aikoina, sillä heitä on aiempaa enemmän. Nimekkäistä pelaajista omat mailansa voivat vapaasti valita ainakin Tommy FleetwoodBrooks Koepka, Ryan Palmer ja Justin Rose

Esimerkiksi vuonna 2018 kaikki major-voittajat olivat vapaita agentteja, kun Patrick Reed ja Francesco Molinari voittivat yhden ja Koepka kaksi majoria. Pelaajia yhdistää se, että he kuuluivat vuonna 2017 välineiden valmistuksen lopettaneen Niken talliin.

Alla Garcian setti, jolla hän katkaisi kolmen vuoden kuiva jakson PGA Tourilla. European Tourilla Garcia on toki voittanut kolme kilpailua Mastersin jälkeen.

Draiveri

TaylorMade SIM, 9 astetta

Varsi: Fujikura Ventus Black 7 X

Puukolmonen

TaylorMade SIM ”Rocket 3”, 14 astetta (säädetty 14,5-asteiseksi)

Varsi: Fujikura Ventus Black 7 X

Puuvitonen

TaylorMade SIM Titanium 19 astetta (säädetty 18,5-asteiseksi)

Varsi: Fujikura Ventus Black 8 X

Raudat

Ping Blueprint (3-PW)

Varret: Nippon Pro Modus3 Tour 130 X

Wedget

Titleist Vokey Design SM8 (54-12D taivutettu 52-asteiseksi, 58-T)

Varret: Nippon Pro Modus3 Tour 130 X

Putteri

TaylorMade Spider X

Grippi: SuperStroke S-Tech

Pallo

TaylorMade TP5

Etsi luettavaa