Hyppää sisältöön

Mitä Bägissä Dustin Johnson? Mastersin tuore voittaja vaihtaa putteria melkein yhtä usein kuin sukkia

Dustin Johnsonin caddie on hänen veljensä Austin Johnson.

Dustin Johnsonin Masters-voitto nosti tunteet pintaan. Voitolla oli iso merkitys, sillä hän varttui vain tunnin ajomatkan päästä Augustan kentästä.

Dustin Johnson voitti viime viikonloppuna Masters Tournamentin ennätystuloksella. Augustan kenttä ei ollut yhdysvaltalaiselle vaikea pala purtavaksi, sillä hän vei voiton neljän kierroksen jälkeen tuloksella 20 alle parin ja viiden lyönnin erolla.

Yhdysvaltalaisen viikonloppuun mahtui vain neljä bogia, mikä on vähiten Mastersin 84 vuoden historiassa. Ennen Johnsonin neljää bogia viisi pelaajaa ovat pitäneet paikkaa Mastersin historiankirjoissa viidellä bogilla. Maailmanlistan ykkösellä on nyt kaksi major-voittoa ja yhteensä 24 PGA Tour -voittoa. 

Johnsonin mailavalikoima on koostunut jo pitkään TaylorMaden mailoista, sillä hänellä on ollut kalifornialaisen välinevalmistajan kanssa sopimus jo vuodesta 2007. PGA Tourin pelioikeuden hän saavutti vuotta myöhemmin.

”Valitsin TaylorMaden, koska he tekivät tuotteita, jotka ylittivät kaikki muut mailat, millä olin koskaan pelannut. Ensimmäisestä päivästä lähtien minulla on ollut hyvät suhteet TaylorMade-tiimiin ja erityisesti kavereihin, jotka tukevat minua joka viikko kiertueella”, Johnson hehkuttaa TaylorMaden sivuilla. 

Johnsonin mailat ovat saaneet väistyä uusien mallien tilalta vuosien varrella, mutta putterin kanssa ei tunnu löytyvän oikeaa tuntumaa, se on vaihtunut lukemattomia kertoja, eikä kukaan ole pysynyt laskuissa mukana.

36-vuotias Johnson on nähty usein kokeilemassa eri putterimalleja kilpailun alkamisviikolla, ja välillä jokin näistä on päätynyt bägiin asti kilpailuun mukaan.

Nyt Mastersiin bägiin päätyi kuitenkin Spider-putteri, jolla hän nosti itsensä maailmanlistan ykköseksi ensimmäisen kerran vuonna 2017. Samana vuonna Johnsonin caddie ja veli Austin Johnson kertoi, että ei antaisi veljensä vaihtaa enää putteriaan.

Tänä vuonna Johnsonin kädessä on kuitenkin nähty jo ainakin kahta eri mallin putteria TaylorMadelta.

Alla lista Johsonin mailoista, joilla rikottiin Mastersin ennätys. Aiemmin ennätystä on pitänyt Tiger Woods 18 alle parin.

Draiveri

TaylorMade SIM (10.5 säädetty 10-asteiseksi, D4-svingipaino)

Varsi: Fujikura Speeder 661 X 

Johnsonilla on tarkat kriteerit draiverissaan gripistä lähtien. Katso video alta, jossa näkyy miten Johnsonin draiveri rakennetaan ja miltä näyttää kiertuerekassa.

Väyläpuut

TaylorMade SIM Max (15 astetta, 21 astetta) 

Varret: Fujikura Ventus Black 8X, Project X HZURDUS Black 95 6.5

Raudat 

TaylorMade P730 DJ Proto (3-PW)

Varret: True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100

Wedget

TaylorMade MG (52 taivutettu 54-asteiseksi, 60-10)

Putteri 

TaylorMade Spider Limited Itsy Bitsy 

Grippi: SuperStroke Traxion Pistol GT 1.0

Pallo

TaylorMade TP5X, jossa numero yksi (maailmanlistan sijoitus) 

Etsi luettavaa