Hyppää sisältöön

Millainen on 100 vuotta vanha golfpallo?

Sata vuotias pallo pääsi testiin Englannissa

Vuoden 1920 parhaisiin palloihin kuulunut Spalding ajautui Rick Shielsin käsiin eBayn kautta. Kaksi palloa maksoi yhteensä sata puntaa ja ne olivat alkuperäisessä pakkauksessaan.

Tasan satavuotias golfpallo alkuperäisessä pakkauksessa on melkoinen harvinaisuus. Sellaisen onnistui kuitenkin löytämään tubettaja Rick Shiels, joka tilasi eBaysta kaksi Spaldin Kro Flightia hintaan 100 puntaa, eli 50 puntaa palloa kohden. 

Hyvä arvoitus on, että kuinka paljon loistavassa kunnossa oleva satavuotias pallo lentää nykypalloa lyhyemmälle? Miltä se tuntuu lyödessä ja miten se reagoi nykyvälineisiin. 

Shiels laittoi pallon kunnon testiin puttaillen, chippaillen ja pelaten pallolla. Melko nopeasti oli havaittavissa, että kyseessä on melko eri luokan yksilö nykyteknologialla varustettuihin palloihin verrattuna. 

”Se näyttää todella paljon normaalia palloa pienemmältä. Tuntuma osumassa on jotenkin ontto ja tuntuu kuin pallo ei irtoaisi lavasta lainkaan samalla tavalla kuin nykypallo”, Shiels pohtii videolla. 

Monella tavalla katsojasta saattaa jopa tuntua pahalta kuin golfin esihistoriallinen väline saa kyytiä.

”Pintamateriaali ei tunnu kestävän nykyisiä uria ja välineitä. Kuori kuluu todella nopeasti”, videolla kerrotaan. 

Etsi luettavaa