Hyppää sisältöön

Mickelsonin päätös vaihtaa driving iron puuneloseen ei ollutkaan ovela taktinen veto, vaan pakon sanelema juttu

Phil Mickelson joutui vaihtamaan driving ironinsa puuneloseen juuri ennen päätökierrosta.

Phil Mickelsonilla meni kisaviikolla rikki peräti kaksi mailaa. Mies itse vitsaili, että mailat eivät yksinkertaisesti kestä, koska hän lyö niin kovaa.

Uutisoimme eilen, mitä Phil Mickelsonilla oli bägissä, kun hän eteni uransa kuudenteen major-voittoon sunnuntaina päättyneessä PGA Championshipissä.

Jutussa pohdimme, olisiko Mickelson vaihtanut 16-asteisen driving ironin puuneloseen (16,5 astetta) siksi, että tuulen suunta vaihtui päätöskierrokselle.

No, tästä ei ollut kyse.

Mickelson päätyi itse asiassa vaihtamaan mailan ihan viime tingassa siitä yksinkertaisesta syystä, että rautamailan lapa oli mennyt rikki.

Murtuman lavassa huomasi Philin caddiena toimiva Tim-veli, kun tähtipelaaja laittoi lämmittelyn yhteydessä mailan takaisin bägiin vain vähän, ennen kuin hänen oli määrä lähteä pelaamaan päätöskierrosta.

”Onneksi minulla oli mukana puunelonen, joka on melko vastaava maila etäisyysmielessä rautaykköseen nähden ja onnistuin käyttämään mailaa varsin onnistuneesti”, Phil sanoi PGA Tourin sivuilla.

”Löin mailalla erittäin hyvin. Tällaisia asioita tapahtuu ja niihin pitää varautua. Tästä syystä minulla on mukana varamailoja.”

Vaikka Mickelson ei ollut harjoitellut puunelosella tiistain jälkeen, hän käytti sitä kisassa onnistuneesti tiiltä rei’illä kolme ja neljä.

Rautaykkönen ei ollut Philillä ainoa maila, joka koki kovia kisaviikolla, sillä myös hänen puukakkosensa eli TaylorMaden 11,5-asteinen Mini Driver -malli oli hajonnut kesken kolmannen kierroksen.

Tästä mailasta Mickelsonilla oli mukana varanuppi, jonka hän ehti vaihtaa päätöskierrokselle.

”Et voi svingata niin kuin minä ja vain olettaa, etteivät mailat menisi rikki”, Mickelson vitsaili lehdistötilaisuudessa kilpailun päätyttyä.

Etsi luettavaa