Hyppää sisältöön

Mickelsonilla kaksi draiveria US Openissa: ”Pommeja ja kevyitä fadeja”

Phil Mickelsonin draivi lennättää palloa pitkälle

Vasuri ei tunnettuun tapaansa jätä pienintäkään kiveä kääntämättä valmistautuessaan Pebble Beachin kisaan. Kahden draiverin taktiikalla hän voitti jo Mastersin vuonna 2006.

Phil Mickelsonista on jalostunut viimeisten vuosien aikana aktiivinen sosiaalisen median ammattilainen. Hän jakaa somessa säännöllisesti ja itse viestinsä tuottaen mielipiteitään, kuulumisiaan ja oikeita uutisiakin.

Tuorein ”uutispommi” tuli instagrammin kautta, jossa Mickelson kertoi hauskaan tyyliinsä päätöksestään ottaa US Openiin käyttöönsä kaksi draiveria.

View this post on Instagram

With the #USOpen coming up, it can’t be all about hitting bombs.

A post shared by Phil Mickelson (@philmickelson) on May 30, 2019 at 9:34am PDT

Myöhemmin Phil perusteli kahden draiverin -taktiikkaansa myös analyyttisempi.

”Edessä on US Open ja British Open, joissa monilla väylillä pituutta oleellisempaa on  saada avaukset pelattavaan paikkaan. Näihin tilanteisiin lähden lyömään pieniä fadeja (little cuts). Pebble Beachissa on myös kuusi  tiiauspaikkaa, joissa pallon lennättäminen 295 metrin päälle avaa väylän aivan eri lailla. Tuulesta riippuen  pystyn pommittamaan näistä neljällä tai viidellä todella pitkälle. Käytössäni ollut draiveri on sellainen, joka sopii pitkälle lyömiseen. Kentän 14:s on hyvä esimerkki tilanteesta, jossa aggressiivisuus tiiauspaikalta on perusteltua”, hän kertoi.

Mickelsonin jo käytössä oleva ”pommidraiveri” on nostokulmaltaan 9-asteinen Callaway Epic Flash. Lyhyempiä ja tarkempia draiveja hän hakee Pebble Beachissa mailalla, joka eroaa nykyisestä varren pituuden osalta ja nostokulman osalta (10,5 astetta).

”Pommidraiverilla lyödessäni lavan nostokulma (launch angle) osumassa on 16–17 astetta, jolloin kontrolli on heikko. Tämän vuoksi otan bägiini myös lyhempivartisen draiverin, jossa nostokulma osumassa on vain 11,5-12 astetta, spin rate (takakierteen määrä) korkeampi ja hallittavuus huomattavasti parempi. Uskon pystyväni lyömään tällä mailalla myös väylältä”, Mickelson valaisi ajatuksenjuoksuaan.

Mickelson on kuluvalla kaudella saanut draiveriinsa PGA Tourin kisoissa kadehdittavan kovan keskinopeuden – peräti 121 mailia tunnissa – jolla hän on tilastojen 15:s.

Phil MIckelsonin haaveet voitosta ovat valitettavan usein kaatuneet seikkailuihin pitkässä heinässä.

Phil MIckelsonin haaveet voitosta ovat valitettavan usein kaatuneet seikkailuihin pitkässä heinässä.

Getty Images

Avausten keskimitta (280 metriä, 16:s) on sekin kärkimiesten luokkaa, vaikka mies lähestyy kovaa vauhtia 50 vuoden ikää.

Tarkkuus ei ole koskaan ollut Leftyn vahvuus. Hän osuu avauksilla väylään vain 49,7 prosentin tarkkuudella. 

Listasijoitus 206:s kertoo, että pommidraiverinsa tueksi Phil Mickelson totisesti tarvitsee työkalun, jolla Pebble Beachin väylät löytyvät nykyistä paremmalla prosentilla. 

Hän voitti helmikuussa jo viidennen kerran Pebble Beachissa pelatun AT&T Pro-Amin, mutta on yhdeksässä viimeisessä kisassaan yltänyt vain kerran 20:n ensimmäisen joukkoon.

Etsi luettavaa