Hyppää sisältöön

Mailamitoitus on silmiä avaava kokemus – ero uuden ja vanhan mailan välillä voi olla huomattava

Ilja Hackmanilla on yli 20 vuoden kokemus mailamitoituksista.

Mailamitoitus eli fittaus on palvelu, jonka avulla jokainen löytää itselleen omaan lyöntityyliinsä sopivimmat mailat. Fittaamisesta hyötyy kuka tahansa ensimmäisiä mailojaan hankkimassa olevasta aloittelijasta ammattilaiseen, eikä testaamaan tulemista tarvitse jännittää.

”Golf Skyssa testaus on ilmaista, käytössä ovat markkinoiden ykkösvälineet, liikkeessä on aina hyvä testimailavalikoima ja tietysti asiantuntevat fittaajat”.

Näin sanoo Golf Sky Vantaan kokenut välineasiantuntija Ilja Hackman.

Hackman korostaa, että mailamitoituspalvelu on jokaista pelaajaa varten, ja mielikuva pelkästään huippupelaajien käyttämien mailojen hienosäädöstä on syytä purkaa.

”Monilla on edelleenkin mielikuva, että fittaaminen olisi vain ammattilaisten mailojen räätälöintiä varten, mutta fittaaminen sopii täysin myös vasta-alkajalle, joka on ensimmäisiä mailojaan ostamassa, koska mailoissa on erilaisia painotuksia ja painojakaumia”, Hackman sanoo.

Hackman korostaa, että mailojen soveltuminen pelaajille on yksilöllistä ja että joillakin mailoilla on helpompaa lyödä kuin toisilla.

”Pelaaminen pystytään saamaan helpommaksi ihan minkä tasoisella pelaajalla tahansa, kun maila on juuri itselleen sopiva”, hän jatkaa.

Apua tasaisempaan pelaamiseen

Mitoitus voidaan tehdä joko yksittäiseen mailaan, kuten draiveriin, tai sitten bägin kaikkiin mailoihin.

“Suosittelen, että ne mailat, joita on vaihtamassa, otetaan mukaan fittaukseen. Niillä lyödään vertailuarvot ja niistä edetään katsomaan, miten saadaan parannettua lentorataa. Trackman mittaa käytännössä kaiken mahdollisen sekä mailan että pallon liikkeistä”, Hackam kertoo.

Fittaussessio aloitetaan lämmittelyllä, jotta lyöminen sujuisi mahdollisimman normaalisti esimerkiksi mailanpäänopeuden osalta.

”Siinä lämmittelyn yhteydessä pyrin kaivamaan asiakkaalta tietoa, kuinka kauan hän on pelannut ja kuinka aktiivisesti pelaa, miten tasoitus on kehittynyt sekä mitä hän kaipaa siltä uudelta mailalta, jos uusiin päädytään. Eli mitä eroa vanhaan mailaan asiakas hakee”, Hackman sanoo.

“Katsotaan yleislinjat, että tarvitaanko jäykempi vai riittääkö pehmeä varsi. Käytännössä tutkitaan tai tarkastellaan lyönnin vauhti, lyönnin rytmi sekä miten pallo käyttäytyy, eli onko lentorata liian korkeaa tai matalaa. Myös sivuhajonnassa saattaa tulla paljon heittoa mailan painosta johtuen.”

Golf Skyssa on käytössä Trackman, joka mittaa käytännössä kaiken mahdollisen sekä mailan että pallon liikkeistä, ja kertoo millä välineillä pelaaja onnistuu parhaiten lyönneissään.

Mailojen fittausta kannattaa Hackmanin mukaan miettiä myös siinä vaiheessa, kun itsestä tuntuu, että joku osa-alue pelaamisessa takkuaa.

”Silloin kannattaa katsoa, että löytyisikö välineiden vaihdosta apua. Fittaaminen auttaa siihen, että oikeanlaisilla mailoilla lyöminen voidaan saada johdonmukaisemmaksi, eli saadaan lyönti samaan mittaan koko ajan sen sijaan, että tulee 10-15 metriä pituuseroa.”

“Joku voi haluta selkeästi omaan mailaan verrattuna lisää pituutta ja testaamalla sekin selviää. Joskushan voi myös olla niin, että käytännössä ainoa mahdollisuus saada lisää pituutta on yksinkertaisesti lyödä kovempaa”, Hackman kertoo. 

MAINOS Jokaisessa Golf Skyn myymälässä mailamitoituksen sinulle tekee välineasiantuntija TrackMan-lyöntitutkaa hyödyntäen. Varaa maksuton fittaus >>

Kaikissa Golf Skyn myymälöissä puitteet fittaamiseen ovat huippuluokkaa. Välineiden parissa työskentelevät asiansa osaavien fittaajien taustat ovat monipuoliset. Ilja Hackmanilla itsellään on yli 20 vuoden kokemus mailamyynnistä ja fittauksista, ja mieleenpainuvia asiakaskokemuksia on paljon.

”Yksi hienoimpia kokemuksia urallani on ollut, kun vanhempi rouva tuli liikkeeseen ja sanoi tarvitsevansa uutta draiveria, vanha maila oli vuosituhannen vaihteesta”, Hackman sanoo.

Hackman sai houkuteltua rouvan fittaukseen ja pyysi tätä hakemaan draiverinsa. Kokemus oli silmiä avaava.

”Hän oli niin yllättynyt siitä, kun tuli huomattava pituusero ja pallo lensi paljon paremmin, että miten hän voi lyödä niin hyvin palloa.”

Golf Sky on osa GoGolf-konsernia.

Etsi luettavaa