Hyppää sisältöön

Kiinalaisyhteenliittymä kiinnostunut ostamaan muun muassa Wilsonin omistavan Amer Sportsin käteisellä

Amer Sportsin brändivalikoimaan kuuluvat myös golfvälineitä valmistava Wilson.

Maailman suurimpien urheiluvälinevalmistajien joukkoon lukeutuvasta Amer Sportsista on jätetty ostotarjous. Kansainvälinen pörssiyhtiö on tunnettu myös Wilsonin golfmailoista.

Tänä aamuna klo 10.10 keskeytettiin kaupankäynti Amer Sportsin osakkeista. Yrityksen kurssi oli yli 11 prosentin nousussa ja syy sille paljastui tovi myöhemmin: kiinalainen yhteenliittymä on esittänyt kiinnostuksen urheiluvälinejätin koko osakekannan ostamisesta käteisellä.

Yritys paljasti myöhemmin myös, että kiinnostuksen esityksessä on puhuttu 40 euron osakekohtaisesta hinnasta. Kun kaupankäynti keskeytettiin, Amerin osaketta kaupattiin pörssissä 32 eurolla.

Kaupankäynti avattiin myöhemmin uudelleen ja kurssi on noussut lähes 30 % eiliseen päätöskurssiin verrattuna ja 36,75 euroon.

Yhteenliittymään eli konsortioon kuuluvat kiinalainen Anta Sports Products -niminen yhtiö ja aasialainen yksityinen pääomasijoitusyhtiö FountainVest Partners. 

Amerin julkaisemassa pörssitiedotteessa sanotaan, että mahdollisen ostotarjouksen tekemiselle on ostajien puolelta monia ehtoja, kuten due diligence -tarkastuksen tekeminen, Antan hallituksen  ja FountainVestin investointikomitean hyväksyntä, rahoituksen saatavilla olo identifioiduista rahoituslähteistä ja Amer Sportsin hallituksen suosituksen saaminen.

”Tällaisen mahdollisen käteisostotarjouksen toteuttaminen olisi puolestaan ehdollinen lisäehdoille, mukaan lukien hyväksyminen sellaisten osakkeenomistajien toimesta, jotka omistavat vähintään 90 prosenttia Amer Sportsin osakkeista, ja kaikkien tarvittavien viranomaishyväksyntöjen saaminen”, Amerin tiedotteessa sanotaan.

Helsingin pörssiin listattu Amer Sportsin brändejä ovat muun muassa Salomon, Atomic, Peak Performance, Suunto ja Wilson, joka tunnetaan myös golfmailoistaan.

Koko yrityksen liikevaihto viime vuonna oli noin 2,7 miljardia euroa.

 

 

 

 

 

 

Etsi luettavaa