Hyppää sisältöön

Katso video: Mitä mieltä Antti Vaalas oli Wilson Staffin uusista wedgeistä

Antti Vaalas testasi Wilsonin uusia wedgejä.

Millainen maila on Wilson Staffin Tour Model -wedge? Antti Vaalas testasi videolla kahta erilaista mallia. Juttu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Wilsonin kanssa.

Tiesitkö, että kaikkien aikojen ensimmäinen sand wedge oli Wilsonin tekemä? Idean tästä sai merkin pitkäaikainen sopimuspelaaja Gene Sarazen, joka toteutti näkemyksensä Wilsonin kanssa.

Nyt hiekkamailat löytyvät jokaisesta bägistä. Monella pelaajalla ne ovat lähipelin yleistyökaluja, joilla lyödään viheriön ympäristöstä erilaisilta pinnoilta erilaisia lyöntejä. Siis paljon muutakin kuin hiekasta.

GoGolfin opettaja Antti Vaalas (PGA) testasi kahta Wilsonin uutta wedgeä: Wilson Staff Modelia ja saman mailan Hi toe -versiota.

Testi osoittautui Antin mielestä kivaksi ja pehmeää teräksestä valmistetut mailat oivallisiksi välineiksi erilaisiin lyöntiin.

Antti esimerkiksi imitoi Gary Woodlandin US Openin voittoon johtanutta chippiä, kun hän joutui lyömään wedgellä käytönnössä viheriöltä päästäkseen riittävän lähellä reikää edessä olleen karheikkoisen kummun yli. Ja hyvinhän siinäkin kävi.

Wilson Staff Model -wedge on suunniteltu yhteistyössä merkin tour-pelaajien kanssa. Se on pehmeästä hiiliteräksestä valmistettu maila, jossa urat ovat lähellä toisiaan, mikä tarkoittaa lisää spinniä, vaikka mailanpäännopeus olisikin hitaampi.

Sen lisäksi maila asettuu erinomaisesti pallon taakse – myös avattuna. Mailassa on kuusi erilaista nostokulmavaihtoehtoa: 50, 52, 54, 56, 58 ja 60 astetta.

Wilson Staff Modelin Hi Toe -malli puolestaan tarjoaa hieman korkeamman painopisteen avulla purevamman lentokaaren. Lisäksi karheikossa maila ei mene yhtä helposti pallon alta, koska korkean kärken ansiosta osumapintaa on enemmän. Se on saatavilla 56- ja 60-asteisina.

Täysin uusi malli on Tour Grind, joka on saatavilla 56-, 58- ja 60-asteisena. Tour Grind -mallissa pohjaa on muotoiltu siten, että se mahdollistaa lavan avaamisen vieläkin paremmin.

Wilson Staffin Tour Grind -malli on tämän vuoden uutuustuote.

Wilson Staffin Tour Grind -malli on tämän vuoden uutuustuote.

Wilson

Kaikkien Wilson Staff Tour Model -wedgejen suositushinta 149 €.

Katso Antin testivideo:

Etsi luettavaa