Hyppää sisältöön

Kättä taskuun! Tällainen on Titlestin uusi superkallis rautamaila

Titleist julkisti uuden CNCPT-malliston raudat: CP-03 ja CP-04.

Titleist on julkaissut uuden CNCPT-malliston mailat, jossa ei ole materiaaleissa säästetty. Rautasetti maksaa 4 000 euroa.

Titleistin CNCPT-mailamalliston tavoitteena on antaa suunnittelijoille vapaus rakentaa parhaat mahdolliset rautamailat, ilman rajoitteita hinnasta tai materiaaleista.

Tälläinen lähtökohta on varmasti mailasuunnittelijan ja jokaisen insinöörin unelma. Titleistin mukaan uutuuksia lanseerataan sitä mukaan, kun tarpeeksi innovatiivisia tuotteita on valmiina. Eli mitään ennalta päätettyä aikataulua ei ole.

Ensimmäiset CP-01- ja CP-02-mallit lanseerattiin keväällä 2019, ja nyt mallisto saa jatkoa. Mallisto koostuu tästä eteenpäin CP-02- ja CP-03- sekä CP-04-malleista. Mitä isompi mallinumero, sen isompilapainen maila on ja nostokulmat pienempiä. 

Titleistin CP-02 on tunnokas maila.

Titleistin CP-02 on tunnokas maila.

Titleist

Kaikissa malleissa lavat ovat rakenteeltaan onttoja, kuten distance-kategorian mailoissa on yleistä. Merkittävimmät erottavat tekijät ns. normaaleihin mailoihin löytyvät salaisesta lyöntipinnan materiaalista ja suuresta määrästä volframia. Kalliita materiaaleja on käytetty runsaasti, mikä selittää kovaa hintalappua. 

Titleist ei ole julkaissut lyöntipinnan materiaalin tietoja, se kutsuu sitä itse super metaliksi. Yhtiön mukaan materiaali on viisi kertaa vahvempaa kuin perinteinen teräs, siten lyöntipinta on kimmoisampi ja kestävämpi kuin missään muussa mailassa. Materiaalin arvellaan olevan kehitetty alunperin aseteollisuuden käyttöön, sukellusveneisiin, lentokoneisiin tai vastaavaan. 

Erityisen painavaa volframia on käytetty tuplasti se määrä mitä golfmailoissa yleisesti käytetään. Sijoittamalla volframi lavan alareunaan, on saatu painopiste entistä alemmaksi. Matala painopiste mahdollistaa korkean ja tehokkaan lentokaaren. Sen myötä mailojen nostokulmia on onnistuttu vahvistamaan entisestään. 


Mallit lyhyesti:

CP-02

Tämä malli jatkaa tuotannossa ennallaan. Kooltaan lapa on hyvin lähellä Titleist MB- ja CB-malleja.

CP-03

Uutuuksista kenties kiinnostavin. Kooltaan ja ulkonäöltään tähtää samaan käyttäjäryhmään kuin Titleist AP2-malli. 

CP-04

Malliston suurin ja anteeksiantavin lapamalli. Muista poiketen tässä on vahva kaksivärisyys, mustaa ja kromia.


Mitä tämä kaikki sitten maksaa? Nämä mailat menevät ilman muuta kategoriaan, jos sinun tarvitsee kysyä, et ole oikeasti näitä ostamassa.

Mailat myydään kappalehintaan 500 eurooa per maila. Eli täysi sarja rautakolmosesta pitching wedgeen maksaa 4 000 euroa! Mailat on saatavilla valikoiduista liikkeistä custom fit -tuotteina myös Suomessa. 

Etsi luettavaa