Hyppää sisältöön

Jokaiselle löytyy mieleiset golfkengät

Golfkengät elää vauhdikkaassa murroksessa. Asiakkaat vaativat kengiltä muun muassa mukavuutta ja urheilullisuutta. Lisäksi erilaisia kenkätyyppejäkin löytyy lukuisia.

Kengät voidaan lajitella karkeasti muutamaan eri kategoriaan. Ruusukekengät, streettikengät (ei irroitettavia ruusukkeita), klassiset kengät (nämä voivat olla käsintehtyjä tai suoraan kenkätehtaasta) ja  hybridikengät. Hybridikengissä voi olla ominaisuuksia kaikista aiemmista kenkäkategoriasta.

Makuja on yhtä paljon kuin käyttäjiäkin. Hieman yleistäen ruusukekenkien käyttäjät pitävät niiden tuomasta pidosta ja streettikenkien käyttäjät mukavuudesta ja tietystä pehmeydestä kengässä. 

Ennen pelaajat käyttivät vain yhtä kenkäparia. Nykyään aivan perusharrastajalta saattaa löytyä jopa kolmet erilaiset kengät varastosta. Hiukan enemmän pelaavalla ainakin kahdet olisi hyvä olla. Toinen pari ehtii kuivua kunnolla käytön jälkeen ja tällä tavoin toimimalla saadaan kengät kestämään huomattavasti pidempään.

Etenkin golfkengissä maksat laadusta, ominaisuuksista ja kestävyydestä. Mitä tukevamman, kestävämmän ja suorituskykyisemmän kenkäparin haluat, sitä enemmän joudut laittamaan seteleitä kauppiaan pöydälle. Lähes kaikilta kenkiä valmistavilta merkeiltä löytyy vedenpitävät mallit ja lähes kaikissa malleissa se alkaakin olla jo vakiona.

Ruusukekengät

Tämä on kenkätyyppinä yleisesti kilpapelaajilla ja ennen lähes kaikilla harrastajillakin. Pohjassa olevat ruusukkeet on vaihdettavissa uusiin ja ne tarjoavat hyvän pidon alustasta.

Ruusukekenkiä on tarjolla lähes hinnat alkaen mallista aina hintahaitarin yläpäähän asti. Ruusukkeiden kiinnityksessä käytetään erilaisia kiinnitystapoja. Tämä ei välttämättä ole kauhean hyvä asia. Niitä kun on aika monta erilaista. On pins, Q-lock, Tri-lock, 3 mm, 6 mm metallikierre jne.

Jos siis omistat ruusukekengät, ota selvää kiinnitysmekanismista ennen kuin se ensimmäinen ruusuke irtoaa jonnekkin ykköstiin ja klubin väliselle alueelle. Pääsääntöisesti ruusukekengät ovat tukevalla pohjalla varustettuja, vankkoja, kiertojäykkiä ja suorituskykyisiä kenkiä. Painoltaan muita tyyppejä ehkä vähän raskaampia.

Streettikengät

Ecco etulinjassa lanseerasi tämän menestystuotteen jo joitain vuosia sitten. Kengät ovat yleensä tennarimaisia, keveitä ja pohjan kuviointi on pientä kumi/muovinystyrää täynnä. Mukavuus on yksi iso tekijä streettikengälle. Streettikengän etuihin kuuluu myös se, että niitä voi tarvittaessa käyttää kentän ulkopuolella. Voit ajaa autolla, käydä kaupassa jne. Kengät ovat yleensä erittäin mukavia pitää jalassa, kevyitä ja hieman edullisempia verrattuna ruusukekenkiin. Parhaimmillaan kuivissa ja muutenkin pitävissä olosuhteissa.

Klassiset golfkengät

Tämä luokka alkaa hiipua, mutta käyttäjäkunta löytyy myös näille. Pienemmät erikoispajat valmistaa myös näitä kenkiä mittatilaustyönä. Käyttäjä voi valikoida pintamateriaalit, pohjamateriaalit, ruusukkeet ja kaikki tehdään alusta loppuun käsin. Hienoja kenkiä, mutta niistä pitää olla valmis maksamaan, sillä kenkäpari saattaa maksaa jopa 5 000 €. Toki klassisen mallisia kenkiä tehdään myös tehdastyönä, mutta useasti ne ovat taas malliston halpisosaston ominaisuuksilla varustettuja. Katsokaapa joskus kun näette Miguel Angel Jimenezin pelaavan. Hän käyttää todella tyylikkäitä klassisia kenkiä.

Hybridikengät

Luokkana ehkä uusin näistä kaikista. kengissä voi olla yhdistetty streettikenkään ruusukkeita, ruusukekenkää ja lenkkitossua, sporttisandaalia ja ruusukkeita. Oikeastaan kaikki variaatiot on varmastikkin jo kokeiltu. Yleisesti superkevyitä, erikoisvaahtoja käyteety pohjissa, mesh-verkkoa päällisissä jne.

Etsi luettavaa