Hyppää sisältöön

Jimmy Walker kärkeen erikoislyhyellä draiverilla

Jimmy Walker PGA Championshipissä ja 44 tuuman Titleist 917 draiveri.

Havaijin PGA Tour kilpailua avauskierroksen jälkeen johtava Jimmy Walker kertoi välinemuutoksen auttaneet peliä merkittävästi.

Walkerin draivaaminen ei ole ollut parasta sitten PGA Championshipin ja hän päätti kokeilla lyhyempää draiveria. Jimmy leikkasi varren kotona ja lisäsi lapaan lyijyteippiä oikean svingipainon luomiseksi. Myöhemmin Titleist teki Walkerille uuden version mailasta lyhyemmällä varrella.

Tässä tarinassa ei ole mitään omituista paitsi, että Walkerin bägissä ollut draiveri oli jo alunperin tavallista lyhyempi. Hän voitti PGA Championshipin tuuman tourin keskiarvoa (noin 45) lyhyemmällä 44 tuumaisella mailalla. Nyt Walker on lyhentänyt mailaa entisestään ja pelaa 42 tuuman mailalla. Tämä on varmasti tourin lyhyimpiä draivereita sitten teräsvarsien ja tuuman lyhyempi kuin tavallinen puukolmonen.

Maila on noin neljä tuumaa lyhyempi kuin monet kaupan hyllyillä olevat draiverit! Walker saanoo lyhyen draiverin näyttävän hieman hassulta ja tuntuvan joskus oudolta mutta se toimii. Mailanpäänopeus putosi vain hieman ja pallon lentorata on optimaalinen.

Jimmyn mukaan lyhyempi varsi toimii paremmin hänen svingille. Bägin pisimmät mailat ovat aina olleet haaste lyönnin ajoitukselle ja lyhyemmällä maillalla kontrolli on parempi. Walker lyhensi myös puukolmosta ja pitää tästä muutoksesta.

Walkerilla on reilusti pituutta uhrattavaksi. Hän on ollut alkukaudella tourin pisin draivaaja 335 jaardin keskiarvolla mutta osunut vain 43% väylistä. Uusi draiveri toimi avauskierroksella ja Walker keräsi 11 väyläosumaa.

 

Etsi luettavaa