Hyppää sisältöön

Hiljaa hyvää tulee – Titleistin uutuus sopii rauhallisesti lyöville

Titleist TS1 on uutuus

Titleistin mylly jauhaa nyt kiivaasti. Merkki julkisti lyhyen ajan sisään jo neljännen draiverin. Titleist TS1 soveltuu hitaalla mailanpäännopeudella lyöville pelaajille.

Titleist tuo heinäkuun lopulla myyntiin uuden draiverimallin, joka sopii myös hitaalla mailanpäännopeudella pelaaville. Uudessa TS1:ssä on jo aiemmin julkaistuja suosittuja TS2-, TS3 ja TS4-malleja kevyempi lapa.

Draiveri painaa kokonaisuudessaan vain 275 grammaa, sillä lavan lisäksi myös varsi ja grippi ovat muita Titleistin draivereita kevyempiä.

Yhtenä vaihtoehtona draiverissa on Fujikura Air Speeder -varsi, joka painaa ainoastaan 40 grammaa, kun tyypillisesti draiverin varret painavat 55–60 grammaa. Varren vakiopituus on 45,75 tuumaa. Grippinä mailassa on Golf Priden Tour Velvet 360 -grippi, joka painaa vain 32 grammaa eli 20 grammaa vähemmän kuin tavallinen malli.

Vaikka lapa on kevyt, se on valmistettu lavan kruunua myöten titaanista. Muut valmistajat käyttävät yleensä draiverien kruunussa materiaalina hiilikuitua. Keveys saadaan kuitenkin aikaan sillä, että yläosa on erittäin ohut. Se mahdollistaa myös lavan painotusten säätämisen optimaaliseksi hitaita mailanpään nopeuksia ajatellen.

Mailan nuppi on kooltaan 460 kuutiosenttiä, mikä golfin sääntöjen sallima maksimikoko. Siitä tulee kolme eri versiosta 9,5, 10,5 ja 12,5 asteen nostokulmalla.

Uusi TS1-malli sopii erityisesti pelaajille, joiden mailanpäännopeus on korkeintaan 85 mailia tunnissa. Draiveria ostaessa kannattaakin käydä mittauttamassa oma mailanpäännopeus asiantuntevissa liikkeissä.


  • Mainos: Kattava valikoima Titleistin draivereita löytyy Golf Skyn myymälöistä Vantaalta, Nokialta ja Hattulasta sekä verkkokaupasta.

Myös lavan aerodynaamisuuteen on kiinnitetty huomiota pituuden maksimoiseksi. Titleistin TS1-draiverin MOI-arvo eli anteeksiantavuus vastaa TS3-mallia.

Mailan säädeltävyys on myös erinomaisella tolalla. Lavassa on käytössä SureFit Hosel -teknologia, joka mahdollistaa peräti 16 erilaista nostokulma- ja lie-vaihtoehtoa. SureWeight-teknogia mahdollistaa puolestaan lavan painotukseen 10 gramman vaihteluvälin: -4 grammaa – +6 grammaa standardiin verrattuna.

”On niin paljon pelaajia, jotka hyötyvät uuden TS1-mailan suorituskyvystä”, kehuu Titleistin markkinointijohtaja Josh Talge.

”Senioreille, naisille ja nuorille – ihan kaikille, jotka pelaavat kohtuullisella mailanpäännopeudella – maila on todellinen voimapesä. Voit svingata niin rennosti ja helposti kuin haluat, mutta silti pallo lähtee helposti lavasta. Pituutta tulee vaivattomasti”, Talge maalailee tiedotteessa.

Mailasta kiinnostuneet joutuvat odottamaan vielä hetken aikaa, sillä uutukainen saapuu merkin jälleenmyyjille vasta 27. heinäkuuta. Sen suositushinta on 549 euroa.

Etsi luettavaa