Hyppää sisältöön

Herrasmiehen ja -naisen draiveri – Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace on maasturiluokan draiveri

Jaguar F-Pace on citymaasturi, joka tarjoaa urheiluautomaisen ajokokemuksen ja reilusti tilaa myös golfarin tarpeisiin. Haimme auton koeajoon Sports Car Centerin Airport-myymälästä, joka sijaitsee Tikkurilassa.

Jos autoja koskaan verrattaisiin golfbägin sisältöön, olisi draiveri helposti bongattavissa klubin parkkipaikalta. Iso, muhkea ja täynnä voimaa. Jaguar F-Pacella ajaessa tämä vertauskuva tulee helposti mieleen ensi metreistä lähtien. Autolla ajaminen on kuin pelaisi draiverilla koko kierroksen.

Jaguar F-Pace on isokokoinen neliveto ja karismaattisen automerkin ensimmäinen maasturi, joka on valmistettu yhteistyössä samaan konserniin kuuluvan Land Roverin kanssa. Crossover-maasturi jakaa esimerkiksi saman alustan Range Roverin mallien kanssa.

Jaguarin tyyliin auto on perusvarustetasoltaan runsas ja jättää siksi ostajalleen punnittavakseen lähinnä moottorin sekä kosmeettisten varusteiden valinnan. Jaguarin ja Land Roverin jälleenmyyjänä toimivan Sports Car Centerin markkinointipäällikkö Miikka Råmanin mukaan joka toinen ostaja valitsee bensamoottorin ja joka toinen päätyy dieselkoneeseen lähinnä oman maun, ei teknisten yksityiskohtien perusteella.

Urheilullisuus korostuu pieniä yksityiskohtia myöde

Urheilullisuus korostuu pieniä yksityiskohtia myöde

Sebastian Solomon

Koeajetussa F-Pacessa moottorina oli kaksilitrainen bensiiniautomaattineliveto, jonka 250 hevosvoiman tehovara tarjosi miellyttävän elämyksen sekä kaupungissa että maantiellä. Kun usean maasturin perushaaste on liian suuri paino suorituskykyyn nähden, Jaguarissa se ei ole millään tavalla ongelma.

Auto kiihtyy ohitustilanteissa tarvittavan ripeästi ja on tasaisen mukava ajettava myös kaupungin kaduilla madellessa. Oikeuksiinsa auto pääsee kuitenkin vasta, kun suuntana on golfkenttä taajaman ulkopuolella. Pitkäkään ajomatka ei kiusaa selkää, sillä penkit ovat mukavat ja tilavat. Markkinointiteksteistä poimittu urheiluautomainen ajettavuus löytyi Evitskogin kapeilta mutkateiltä sport-moodissa rattivaihteita vaihtamalla, vaikka kyseessä onkin painava maasturi.
Golfareille SUV-luokka on sikäli ihanteellinen, että  tavaratilan ja kuorman nostokorkeuden puitteissa autoon saa bägit nostettua vaivatta. Tilaa jää myös sille yhdelle taitettavalle työntökärrylle, jonka pelikaveri haluaa välttämättä mukaan. Sisällä tilaa riittää hyvin koko flightille.
 

Kontti: Kuorman nostokorkeus on golfarille optimaalinen

Kontti: Kuorman nostokorkeus on golfarille optimaalinen

Sebastian Solomon

Stereotyyppinen mielikuva Jaguarista on idyllinen englantilaistyylikkyys puusomisteisine kojelautoineen, mutta uudet Jaguarit yllättävät tässä mielessä. Pelkistetty sporttinen ohjaamo tuo ulkopuolelta tutun, vauhdikkaan ilmeen myös sisätiloihin. Viimeistelyn taso ja materiaalivalinnat nostavat laatuvaikutelman erittäin korkealle. Oikeaa alumiinia löytyy jopa tuuletusaukkojen somisteista.
 

Englantilainen tyylikkyys on simppeliä

Englantilainen tyylikkyys on simppeliä

Sebastian Solomon

Jaguar F-Pace on kuin tehty golfarille, joka arvostaa laadukkaita sisustusmateriaaleja, matkustaa kentälle ryhmässä, eikä pelkää sanoa muiden kuullen mielipidettään synteettisistä golfnahkahanskoista. Kolmen vuoden takuu pitää sisällään kaikki määräaikaishuollot. 

Jaguarin F-Pacen ja muut Jaguarin malliston autot voi käydä koeajamassa Sports Car Centerin Airport-myymälässä Tikkurilassa. Koko valikoima on tilattavissa myös muihin Sport Car Centerin liikkeisiin, jotka sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Tuusulassa ja Turussa.
 


Jaguar F-Pace…

…tarjoaa SUV-malleille tyypillisestä hieman korkeammasta profiilista urheiluautomaisen ajettavuuden.
…kätkee taakse peräti 650-litrainen tavaratilan, joka imee sisäänsä neljä golfbägiä ja yhdet taitettavat kärryt.
…sisältää Touch Pro -viihdejärjestelmän 10 tuuman kosketusnäytöllä.
…on mahdollista saada sekä bensa- että dieselmoottorilla.

 

  • Hinta:  alk. 58 441 €
  • Teho: 184 kW / 250 Hv
  • Huippunopeus: 217 km/h
  • Vaihteisto:  8-vaihteinen automaatti
  • Yhdistetty kulutus: 7,4 l/100km
  • CO2-päästöt: 172–175 g/km
     

Etsi luettavaa