Hyppää sisältöön

Greg Norman aloittaisi uran alusta tasapitkillä raudoilla

Greg Norman oli kommentaattorina PGA Tourin QBE Shootoutissa. Hän puhui tasapitkien rautojen puolesta.

Greg Norman on tullut siihen päätökseen, että tasapitkät raudat ovat tavallisia mailoja paremmat. Hän kertoi mielipiteensä PGA Tourin TV-lähetyksessä. 

”Uskokaa tai älkää, jos aloittaisin alusta 13 tai 14-vuotiaana ottaisin tasapitkät raudat,” Norman sanoi. ”Teetetin setin heti kun (Bryson DeChambeau) liittyi (Cobran) talliin, joten olin mukana heti alussa. Kun ajattelet, setin rautanelonen ja rautakasi ovat samanpituiset, mutta pallon lentorata oli niin hyvä kaikilla mailoilla, koska selkärangan kulma pysyy samana.”

Greg Norman jatkoi kehumalla DeChambeaun yksinkertaista liikettä ja kehotti golfisiä ja -äitejä harkitsemaan tasapitkiä rautoja etenkin lapsille. ”Loppupelissä liike on niin yksinkertainen läpi lyönnin. Minun nöyrällä mielipiteellä tasapitkä golfmaila 6, 7 tai 8-vuotiaalle ja kun hän tottuu siihen hän pärjää.”

Greg Normanin meriitit ovat tietysti vakuuttavia ja miehellä on paljon mielenkiintoista sanottavaa. Puheeseen saattaa kuitenkin liittyä seikka, että Norman oli yksi Cobra Golfin perustajista ja toimii yhä merkin edustajana. Suurista mailavalmistajista Cobra on ainoa, joka tarjoaa tasapitkiä rautoja.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei tasapitkiä rautoja kannata kokeilla. Ilman suurempaa tutkimusta on kuitenkin mahdotonta antaa varmaa mielipidettä puolesta tai vastaan. 

Etsi luettavaa