Hyppää sisältöön

Golfmessuilla esitellään kauden uutuusvälineet

Juha Kivilahti esittelee Wilson Staffin uutuuksia.

Uutuusvälineet. Muun muassa niitä ihmiset saapuvat katsomaan golfmessuille. Kävimme neljän välinevalmistajan osastolla kysymässä, mitkä ovat messuviikonlopun kysytyimmät golfmailat.

 

WilsonStaff ja C200-rautasetti

WilsonStaffin osastolla mailoja esittelee Juha Kivilahti. Hän ottaa esille suomalaisen Amerin omistaman WilsonStaff C200-rautamailasetin, johon yrityksen välinekehityksestä vastaavat insinöörit ovat kehittäneet täysin uutta teknologiaa.

Uusinta uutta on kelluva lyöntipinta, joka parantaa lavan anteeksiantavuutta ja tuo lisäksi pituutta lyönteihin.

Käytännössä kelluva pinta tarkoittaa sitä, että rakenteellisesti vain 24 prosenttia lavan niin sanotusta lyöntipinnasta eli facesta on kiinni lavan rungossa.

Lavan ontto sisäosa on täytetty uretaanilla. Uretaanitäytteellä parannetaan mailan osumatuntumaa ja -ääntä.

Mailan vakiovartena on KBS:n 90-gramminen teräsvarsi, mutta mailafittauksen jälkeen varsivalikoima kasvaa.

”Mailalla on aaja kohderyhmä. Se sopii pelajalle, joka haluaa samoja ominaisuuksia kuin kilpapelaaja, mutta se on silti anteeksiantava”, Kivilahti sanoo.

Hinnaltaan C200 asettuu keskiluokkaan. Setti rautaviitosesta pitchin wedgeen maksaa 599 €.

Tuukka Mäkinen Cobralta esittelee kauden uutuuksia.

Cobran King F6 kiinnostaa

Cobran tuotteita messuilla esittelee myyntipäällikkö Tuukka Mäkinen. Hän ottaa esille merkiltä keskihintaisen draiverimallin King F6:n.

Mailassa pystyy säätämään nostokulmaa yhdeksästä kahteentoista asteeseen. Pallon lentokaareen pystyy vaikuttamaan myös lavan pohjassa olevaa painoa siirtämällä.

”Kun paino on etuasennossa, syntyy vähän spinniä ja matalampi lentokaari. Kun paino on taka-asennossa tulee enemmän spinniä ja korkeampi lentokaari”, Mäkinen sanoo.

Mailan teknisistä ominaisuuksista Mäkinen mainitsee myös Sweet Channel -teknologian, mikä tarkoittaa sitä, että lavan osumapinnan reunoilla oleva metalliseos on ohuempi kuin keskikohdassa.

”Se tuottaa trampoliinivaikutuksen”, Mäkinen sanoo.

Lavan hyllyvarsi on Matrixin 60-grammainen varsi, joka on helppo ja antaa hyvän tuntuman. Mailan ohjehinta on 349 euroa.

Juho-Pekka Palamaa pitelee Titleistin uusia Vokey SM6 -wedgejä.

Titleistin uudet Vokey Wedget

Hyvien pelaajien merkkinä tunnettu Titleist on uusinut tälle vuodelle suositun Vokey Wedge -sarjansa. Mallinimike kuuluu Titleist Vokey Wedge SM6 eli Spin Milled 6. Juho-Pekka Palamaa Titleistiltä kertoo, että uutta mailoissa progressiivisesti muuttuva painopiste.

Tämä tarkoittaa sitä, että pieniloftisissa wedgeissä painopiste on alhaalla.

”Näin saadaan pienillä nostokulmalla varustettuihin mailoihin rautamailamaista fiilistä”, Palamaa kertoo. 

Kun nostokulma kasvaa, painopiste nousee ylemmäksi.

”Näin saadaan lentoradasta tulee menevämpi ja lyöntiin tulee myös enemmän kontrollia”, hän perustelee.

Uusia Vokey myydään kolmella eri viimeistelyllä: Tour Chrome, Steel Grey ja Jet Black.

Mailojen suositushinta on 159 €. Suomessa ne tulevat myyntiin jo ensi viikolla.

Mikael Juslin ja Callawayn uudet Apex-raudat.

Callawayltä Apexit harrastajille ja pelureille

Callawayta Suomessa vetävä Mikael Juslin kertoo, että heidän uutuuksistaan eniten kiinnostusta messuviikonloppuna on herättänyt Apex-raudat.

Amerikkalaismerkki toi tälle kaudella kaksi mallia, joista Apex CF on anteeksiantava malli harrastajille ja Apex Tour puolestaan kilpapelaajille suunnattu malli, jolla onnistuu myös kierteiden työstäminen.

Callaway Apex CF -mallin kirjainlyhenne tulee sanoista Cup Face. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lavan reunoilla metalliseos on ohuempaa kuin keskellä.

”Ihmiset haluavat pituutta. Cup Face -teknologian avulla pelajat eivät menetä huonoissa osumissa niin paljon metrejä”, Juslin sanoo.

Tämän ansiosta lapa joustaa ja on anteeksiantava. Cup Face on käytössä rautaseiskassa ja sitä pidemmissä raudoissa. Lyhyissä raudoissa sitä ei ole, koska niillä haetaan tarkkuutta pituuden sijaan”, Juslin sanoo.

Hinnaltaan Apexit sijoittuvat kalliiseen päähän. Niitä myydään kappalehintaan. Teräsvartinen rautamaila maksaa 185 euroa kappale ja grafiittivartinen 200 euroa.

Etsi luettavaa