Hyppää sisältöön

Golfin ikonisin pallo menee uusiksi: Tältä näyttää Titleistin uudet ProV1-prototyypit

Titleistin uudet ProV1:t näyttävät tältä.

Titleistin uudet ProV1-pallot ovat testissä tällä viikolla PGA Tourilla. Kyseessä on prototyypit, sillä kehitystyö jatkuu pelaajien palautteen perusteella. Myyntiin pallot tulevat ensi vuoden puolella.

Kun Titleist julkaisi melko tarkalleen 20 vuotta sitten uuden ProV1-pallon, harva osasi odottaa näin pitkään kestänyttä dominanssia. Esimerkiksi PGA Tourilla yli 70 prosenttia pelaajista on valinnut pallokseen ProV1:n.

Pitkän historian ja tour-pelaajien suosion ansiosta pallon brändiarvo on noussut arvoon arvaamattomaan. Kauppa käy, vaikka Titleistin lippulaivapallo on hinnoiteltu muiden merkkien tour-palloja kalliimmaksi.

Pallojen merkitys välinevalmistajille on erittäin suuri, sillä erään arvion mukaan ns. kovasta tavarasta (mailat ja pallot) pallojen osuus myynnistä on jopa kolmannes.

Edellinen ProV1 julkaistiin 2019

Kahden vuosikymmenen aikana ProV1 on kokenut paljon teknisiä muutoksia, eikä enää voida puhua samasta pallosta, joka esiteltiin vuonna 2000.

Edellinen uudistus ProV1-palloihin tehtiin vuonna 2019. Koska yhdysvaltalaisella välinevalmistajalla on ollut tapana tuoda uusia tuotteita kahden vuoden välein, tarkoittaa tämä sitä, että ensi vuonna välineliikkeissä voi hankkia uusia ProV1 ja ProV1x -palloja.

Ensitietoa uusista ProV1:stä saatiin tällä viikolla, kun Titleist kertoi toimittaneensa maanantaina pelaajien pukuhuoneen kaappeihin ensi vuonna julkaistavan uuden ProV1:n ja ProV1x:n prototyyppejä

Uudet pallot testissä tällä viikolla

PGA Tourilla pelaajilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan ensi vuonna myyntiin tulevien pallojen viimeisintä prototyyppejä torstaina käynnistyvässä Shriners Hospitals for Children Openissa.

Se toimitti merkin sopimuspelaajille uudet pallot heidän kaappeihinsa pukuhuoneessa.

Tiedotteen perusteella kyseessä ei ole ihan lopullinen versio myyntiin tulevista palloista, sillä Titleistin jatkaa tulevina viikkoina ja kuukausina pallon kehitystyötä pelaajilta saadun palautteen perusteella.

Myös kaksi vuotta sitten se eteni ProV1:n julkistuksessa saman kaavan mukaan. Prototyypit annettiin syksyllä pelaajien ”testattavaksi”, ja myyntiin ne tulivat vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Suuntausnuoli uusiksi

Maanantaisessa tiedotteessaan merkki ei vielä paljastanut, millaisia uudistuksia palloon on teknisesti tehty. Sen julkaisemista kuvista voi kuitenkin nähdä ainakin pienen kosmeettisen muutoksen, sillä pallossa olevan suuntausviivan graafinen ilme on hieman muuttunut.

Vuoden 2019 mallissa ProV1-tekstin molemmin puolin oli harmaa nuolenpää oli rajattu ohuilla, mustilla ääriviivoilla. Uudessa mallissa on ohut, musta nuoli ilman väripohjaa. 

Muutos on melko varovainen, sillä muilta pallomerkeiltä on nähty radikaalejakin graafisia uudistuksia. Esimerkiksi Callawayltä on esitellyt palloissaan ns. triple trackin, jossa on kolme tähtäysviivaa, joiden tarkoitus on helpottaa tähtäystä putatessa. TaylorMadella on puolestaan esitteli tälle kaudelle tour-pallostaan TP5:stä Pix-version, jossa kolmionmuotoisten kuvioiden tarkoituksena on mm. helpottaa pallon asettamista puttilinjalle.

Etsi luettavaa